Cevap: Kıdem ve ihbar tazminatı
%25 kesilmiş gibi görünüyor. Bana fazla gibi geldi.
bunu en doğru olarak nasıl hesaplatırım. şirkette maaş+performans primi ücreti olarak çalışmaktayız. kdem tazminatı hesaplanırken sadece maaşın brüt ücreti üzerinden hesaplamamı yapılıyor yoksa maaş+performans primi brütü üzerinden mi?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
%25 kesilmiş gibi görünüyor. Bana fazla gibi geldi.
bilgi vermeniz mümkün mü ?
Kesintiyi yapana sormanız en iyisi bence. Nasıl ki gelirleri madde madde vermişse kesintileri de madde madde vermesiniz isteyin.
Süreklilik arz eden primlerin de kıdem tazminatı hesabinda dikkate alınması gerektiği yönünde yargıtay kararları var,
normalde prim harici giydirilmiş brüt ücret üzerinden hesaplanır.
Ücretiniz kıdem tazminatı tavan ücretinden yüksekse, ( şu an için 3.129,25tl dir) hesaplama kıdem tazminatı tavan ücreti üzerinden yapılır.
Kaç yıldır orada çalışmaktasınız?
- - - Updated - - -
Süreklilik arz eden primlerin de kıdem tazminatı hesabinda dikkate alınması gerektiği yönünde yargıtay kararları var,
Ücretiniz kıdem tazminatı tavan ücretinden yüksekse, ( şu an için 3.129,25tl dir) hesaplama kıdem tazminatı tavan ücreti üzerinden yapılır.
Toplam 1 dosya bulunuyor
6 yıl 1 aylık çalışmam mevcut. İşe ilk başladığım günden beri maaş+prim almaktayız.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
- - - Updated - - -
Kesitiyi yapana sorduğumuzda detaylı açıklama yapmadan üzerini kapatmaktadır. Bana verilen bordroyu göndersem kontrol etmeniz mümkün mü ?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Kesintiyi yapana sormanız en iyisi bence. Nasıl ki gelirleri madde madde vermişse kesintileri de madde madde vermesiniz isteyin.
- - - Updated - - -
Dosya 1357 bana verilen belge budur.
Alıntı:
LAYKUT rumuzlu üyeden alıntı
6 yıl 1 aylık çalışmam mevcut. İşe ilk başladığım günden beri maaş+prim almaktayız.
- - - Updated - - -
Kesitiyi yapana sorduğumuzda detaylı açıklama yapmadan üzerini kapatmaktadır. Bana verilen bordroyu göndersem kontrol etmeniz mümkün mü ?
- - - Updated - - -
Dosya 1357 bana verilen belge budur. Alacaklar 16000 civarı. kesintilerde bir sürü anlaşılmayan kalem mevcut.
Alıntı:
LAYKUT rumuzlu üyeden alıntı
- - - Updated - - -
Solda "kazançlar" altındaki sayıların toplamı, ortadaki "Kazanç toplamı" karşısındaki sayıya eşit olmalı.
Muhasebeciye "Kazanç Toplamı" karşısındaki 12602,36 TL nin nereden geldiğini sorun.
Kesintilerde bariz bir anormallik yok. Toplamada ise ciddi bir hata var gibi görünüyor. Yukarıda bahsettiğim 12602,36 TL nin olduğu yerde 9064,3 + 2768,27 + 27,79 + 2100 + 2016 + 228 = 16,204 lira olması gerektiğini düşünüyorum. Yani gelirler toplamı 3602 lira eksik zannedersem.
Yemek ve yol tutarlarında sanki bir hata var.
Kıdem tazminatı giydirilmiş brüt ücret üzerinden hesaplanır, giydirilmiş brüt ücret ise, yemek ve yol ücretlerinin de dahil edilmesiyle bulunur.
Kıdem tazminatına esas rakam aylık giydirilmiş brüt ücret olarak dikkate alınıp çalışılan yıl-ay süreye göre hesaplanır toplam tazminat.
yani baktığınızda 2 bin TL yemek 2.100TL yol parası çok mantıklı gelmedi bana açıkçası.
Yemek ve yol tutarlarında sanki bir hata var.
Kıdem tazminatı giydirilmiş brüt ücret üzerinden hesaplanır, giydirilmiş brüt ücret ise, yemek ve yol ücretlerinin de dahil edilmesiyle bulunur.
Kıdem tazminatına esas rakam aylık giydirilmiş brüt ücret olarak dikkate alınıp çalışılan yıl-ay süreye göre hesaplanır toplam tazminat.
yani baktığınızda 2 bin TL yemek 2.100TL yol parası çok mantıklı gelmedi bana açıkçası.