Sosyal hizmetler mi ilgilenir?
merhabalar ben eşimden 2 yıl önce ayrıldım davam haysiyetsiz hayat sürme idi vede kazandım lakın çoçuğumun yası küçük olduğu için velayet anneye verildi çoçuğum memlekette annenesi dedesi ve eski eşimle yasıyor fakat kendileriyle bir iletişimim yok çoçuğu icra ile alıyorum son aldığım haberde ise eski eşimin annesinin evinde olmadığının ama çoçuğun dedesi ve annennesi ile kaldığı yönünde ben bu durumu nasıl ispatlarım yani evlerine sosyal hizmetlerden bir görevli gidiyor diye birşeyler duymuştum acaba doğrumu bu iş nasıl yapılır ve nasıl ispatlanır olası bir velayet davası için bilen arkadaşların cevaplarını bekliyorum....
Cevap: sosyal hizmetler mi ilgilenir
Çocuk teslimi konusundaki ilamın icrası nerede yapılıyor? Yani çocuğu icra ile nereden alıyorsunuz? Her seferinde anneannesi vs. den alıyorsanız ve haysiyetsiz hayat sürme durumu devam ediyorsa velayetin nez'i yani velayetin kaldırılması ve size verilmesi için dava açabilirsiniz. Ama belirttiğiniz gibi deliller çok önemli bu davada.
Cevap: sosyal hizmetler mi ilgilenir
çoçuğumu eski eşimin memleketinden alıyorum lakın çoçukla belirtiğim gibi iletişimim yok yılda bir kez çoçuk 5 yasında suan annesinin çoçuğu ailesine bıraktığı yönünde ufak tefek kanıtlarım var ama delil halıne nasıl getiririm bir sosyal hizmet uzmanı kontrolu duymustum gidip haber vermeden kontrol yapılıyor dıye...