Öğrenciyim, evliyim ve bir erkek çocuğumuz var. Boşanmak İstiyoruz.
Forumda araştırdım ama benim durumumu açıklayan bir konu bulamadım bu yüzden yeni konu açtım.
22 yaşında bir erkeğim ve üniversite öğrencisiyim. 2010 Haziran ayında evlendik. Bir erkek çocuğumuz var. Anlaşamıyoruz ve çocuğumuzun bir çatışma tartışma ortamında büyümesini istemediğimiz için boşanmak istiyoruz. Eşim de aynı benim gibi öğrenci. Acaba prosedür nedir? Çocuğumuzun velayeti kime verilir. Nafaka veya tazminat durumları nedir? Aydınlatabilirseniz çok müteşekkir olurum. Saygılar ve şimdiden teşekkürler.
Cevap: Öğrenciyim, evliyim ve bir erkek çocuğumuz var. Boşanmak İstiyoruz.
2 tarafta anlaşarak boşanırsa sorun olmaz yani tazminat nafaka istenmediği söylenirse verilmiyor zaten ama ortada cocuk olunca mahkemede cocuk küçük olduğu için büyük ihtimal anneye verecektir sizde sadece cocuğa belli bir nafaka ödersiniz ama öğrenci olmanızda bunu zora sokacaktır anlaşarak boşanma olursa istediniz sekilde sonuçlanır diye düşünüyorum
Boşanma ve sonrası süreçte bilgi almanızda yarar var. Çocuğun velayetinin annesi kuvvetle muhtemel annesine verilecektir. Anlaşmalı boşanırsanız, eşya, tazminat, nafaka vb konuları düzenleme serbestiniz olacaktır.
İkinizde Ortak Noktalarda Buluştuysanız Şayet : Anlaşmalı Boşanma Davası Açarak Kolayca Boşanabilirsiniz