Vesayetten Aile Vesayetine Gecmek Mümkünmü (Medeni Kanun 399.Madde)
Merhaba,
Sayin Hukukcular,
burada Sizelere daismak istedigim su:
Dogusdan Engelli Kardesimi bir Arsa Satis Isleminden dolayi Vesayet Altina almamiz gerekmisti. Babamizdan 4 Cocuguna Miras Kalan Gayrimenkuller var. Bunlari Yönetebilmek icin, Vesayetten Aile Vesayetine Gecis Mümkünmü aceba???
Biz 3 Yil önce Ailece Almanyadan Kesin Dönüs Yapmistik,Annemiz Trafik Kazasindan Fels olmustu ve Memleketine Dönmek istedi. Buradaki Gayrimenkullerimize güvenerek geldik Türkiyeye. Kiraya verip, kednimize Gecim Kaynagi saglamayi düsünüyorduk, Evde Iki Hastaya Bakmak Ablamin ve benim bütün Zamanimizi aliyor. Kendi Param ile Kazadan önce bir eski evimiz yiktirip yeni bir Isyeri yaptirmistim, Kullanim izini almadan önce Kaza oldu ve Bina öyle kaldi. Yapilacaklari Yapmak Istedim, ama her ufak adimda Mahkemeden Izin Kararini Istiyorlar. Ayle Vesayetinde bu Kararlari Aile Meclisi veriyormus, yani Sulh Hukuk Mahkemesine her ufak sey icin gitmeye gerek kalmaz ve Annemiz, Ablamiz ve kendim Aile Meclisi olarak bu Kararlair verebiliriz diye düsünmüstüm.
Bu Konuda bana Bilgi verebilen varmi? Bir Avukata gittim ve danistim, ve sadece yaptirdigim Binayi Satmak Icin benden 10000 Tl Ücret istedi, arti bir Yil sürede ancak davayi sonlandirabilirmis. Maddi durumumuz bunu kaldiramiyor ve daha olumlu bir cözüm arayisindeyim. Medeni Kanunun 399. Maddesini sordugumda, bunun sadece büyük Sirketler icin ve oradaki haklari icin gecerli oldugunu söyledi, ve bizim durumumuzda gecersiz oldugunu söyledi. Almanci oldugumuz icin ve Para vardir Düsüncesiyle bana yanlis Bilgi vermis olabilir diye bir süphem var. Daha Dedelerimizden kalan Yerler paylasilmadi ve Kisitlinin her Hisse sahibi oldugu Yer ve Ev bu kadar Masraf acarsa, bunun altindan hic kalkamam. En Büyük Sorunumuz, kendi Evlerimize istedigimiz Islemleri yapamiyoruz.
Genelde Hissedarlarin hisseleri söyle
Annemiz 4/8
Engelli Kardesimiz 1/8
Ablamiz 1/8
Kendim 1/8
kücük kardesimiz 1/8
Ailece Yapmak istedigimiz Islemleri bile Yaptirmiyorlar Cokluk 7/8 Hissesi Bizim Ellimizde oldugu halde
Allah Rizasi icin bu Konuda yardimci olun
Artik ne yapicagimi bilemiyorum
Cevap: Vesayetten Aile Vesayetine Gecmek Mümkünmü (Medeni Kanun 399.Madde)