Alkollü araç kullanırken darp edilmek
Merhaba bir ilçede ikamet etmekteyim. Arabamı bir köy yoluna çekerek bir miktar alkol aldım. Sonra arabama binerek mahalle arasından (karayolu değil ) evime gitmeye çalışırken 6-7 kişilik bir grup tarafınan arabamın önü kesilerek neden patinaj yapıyorsun diye arabadan indirilerek darp edildim. Beni tanıyan birinin olay yerinden şans eseri geçmesi sonucu adeta linç edilmekten kurtuldum. Polis olay yerine geldi ben ve beni darp eden 3 kişi polis merkezine götürüldük.Alkol kontrolü yapıldı ve 175 promil alkollü çıktım. Sonrasında polisler tarafından ifadem alındı ben ifademde olayı size anlatığım gibi anlattım. Beni darp eden kişilerde çok patinaj cekiyordu uyarmak için durdurduk bizi itekleyince kavga çıktı demişler. İçlerinden biri yumruğu kendisinin attığını itiraf etmiş. (sol gözümde yumruk sonrası morardı. Diğer gözümden de darbe aldım ) . Bu kişiler benden şikayetci olmadıklarını ifade etmişler. Ama ben onlardan şikayetçi oldum. Size sorum benim şikayetci olduğum durumda dava açılırsa alkollü araba kullanmaktan hapis cezası alma riskim varmıdır? Eğer şikayetimi geri çekersem dava kapanır mı? Yoksa savcı kamu davası olarak devam ettirebilir mi? Teşekkür ederim. Saygılarımla...
Cevap: Alkollü araç kullanırken darp edilmek
İlgili yasa resmi gazetede henüz yayınlanmadı diye biliyorum. (Cumhurbaşkanı onayladı). Bu nedenle alkollü araç kullanmaktan dolayı şu an için ceza almazsınız (bundan sonra benzer suçu işleyenler alabilir). Kişilerden şikayetiniz savcılıkça kovuşturulur. Kimse diğerini terbiye edemez. Dövemez. Ceza verme yetkisi kabahatlerde polisin, suçlarda ise mahkemelerindir. Vatandaş polis veya hakim değildir. Sizi darp edenler gereken cezayı alacaklardır. Şikayetten vazgeçmeyin.
Alıntı:
litigation rumuzlu üyeden alıntı
İlgili yasa resmi gazetede henüz yayınlanmadı diye biliyorum. (Cumhurbaşkanı onayladı). Bu nedenle alkollü araç kullanmaktan dolayı şu an için ceza almazsınız (bundan sonra benzer suçu işleyenler alabilir). Kişilerden şikayetiniz savcılıkça kovuşturulur. Kimse diğerini terbiye edemez. Dövemez. Ceza verme yetkisi kabahatlerde polisin, suçlarda ise mahkemelerindir. Vatandaş polis veya hakim değildir. Sizi darp edenler gereken cezayı alacaklardır. Şikayetten vazgeçmeyin.
Hocam çok teşekkür ederim.Peki 179/3. maddesindeki trafiği tehlikeye sokmak suçundan savcı tarafından aleyhimde kamu davası açılması durumu söz konusu olur mu ? Eğer benim böyle bir ceza almam söz konusu olacaksa şikayetimi geri çekmeyi düşünüyorum.Yoksa sonuna kadar götürecem davayı.
Polis alkollü olduğunuzu belirlediğine göre zaten ceza kesmedi mi?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Polis alkollü olduğunuzu belirlediğine göre zaten ceza kesmedi mi?
Hocam kestiler. 700 tl ceza + 6 ay ehliyet alındı. Ama internetten araştırdığıma göre bazı kişilere para cezasının yanında sonradan trafiği tehlikeye atmak suçundan kamu davası açılmış. Ama bunlar kazaya karışmışlar. Benim kazaya karışma durumum yok.Yalnız daha önce sorunlu olan ön sol lastik patlamış. Beni çevirdiklerden sonra fark ettim. Polisteki ifademde bana saldıranların yaptığını düşünüyorum dedim. Ama lastiği tamir eden kişi bıçakla yapılmadığını söyledi.