Firmanın yanlış şubesine havale
Bir firmaya ödenmesi gereken bir miktar borcum vardı. Daha önce firmanın şubesinden aldığım banka hesabına ödemeyi yaptım. Fakat firma yetkilisi hesabın şu an başka bir şubede olduğunu, paramın oraya gittiğini söyledi. Hesap bir firma yetkilisi üzerinde diğer şubeye geçmiş. Borcum olan şubenin yetkilisi, aralarında bir problem olduğunu, kendilerinden bahsetmeden havalı hatası yaptığımı söyleyerek bankaya gidip paranın iadesini istememi söylediler. Bankadan kaç gündür bi haber alamadım. Bu işte benim bir sorumluluğum var mı acaba? Neticede iki şubede de aynı şirketin ismi geçiyor. İnternet sitelerine baktığımda da iki şube gözüküyor.
Cevap: Firmanın yanlış şubesine havale
Şubeye yapılmış ödeme şirketin merkezine yapılmış ödeme gibi geçerlidir. Kendi iç ilişkileri borçluyu ilgilendirmez.
Cevap için çok teşekkür ederim.
Bana daha önce kesilen faturada ismi geçen şirketle parayı yanlışlıkla yatırdığım yerin adları da aynı. Bu iki kurs aynı ismi kullanıyor. Kurumsal internet sitesinde de her iki şubenin ismi bulunuyor. Buna rağmen birbirlerinden tamamen bağımsız olabilirler mi acaba?
Şubeler merkeze bağlıdır aralarındaki sorun sizi bağlamaz efendim.