Tehdit sebebi ile boşanma davası ve mahkeme hakkında hiç bir bilgim yok
1.5 2 sene önce eşim ayrılmak istediğim için şiddet gösterdi ve bende evden kaçtım daha sonrasında buluşup kişisel eşyalarımı istediğimde beni ölümle tehdit etti şimdi ise kendisi boşanma davası açmış (çekişmeli olarak) fakat mahkeme hakkında hiç bir bilgim yok ve bu kişi yüzünden 3 milyara yakın borcum var baro dan avukat nasıl isterim maddi durumum hiç yok denecek kadar kötü ve benim bir an önce ne yapmam gerektiği hakkında bilgi almam gerek...
Cevap: Çarşamba günü mahkemem var ve mahkeme hakkında hiç bir bilgim yok
Bulunduğunuz ilin barosundan yardım alabilirsiniz. Bunun için öncelikle bağlı bulunduğunuz muhtarlıktan belge almanız gerekiyor. Ancak ilk duruşmaya yetişmez. Sonrakilere belki.
Size gelen mahkeme belgesinde ne yazdığını bilmiyoruzx, yani eşiniz sizi ne ile suçluyor ne tür iddiaları var belli değil bu nedenle yol göstermek zor.
Ancak mahkemeye hitaben bir dilekçe yazıp; adli yardım talebinde bulunduğunuzu, bir dahaki duruşmaya avukatınızla katılacağınızı, eşinizin iddialarının gerçek dışı olduğunu, size karşı şiddet ve ölüm tehtidinde bulunduğunu yazabilirsiniz.
Cevap: Çarşamba günü mahkemem var ve mahkeme hakkında hiç bir bilgim yok
Alıntı:
Abdullah Yaman rumuzlu üyeden alıntı
Bulunduğunuz ilin barosundan yardım alabilirsiniz. Bunun için öncelikle bağlı bulunduğunuz muhtarlıktan belge almanız gerekiyor. Ancak ilk duruşmaya yetişmez. Sonrakilere belki.
Size gelen mahkeme belgesinde ne yazdığını bilmiyoruzx, yani eşiniz sizi ne ile suçluyor ne tür iddiaları var belli değil bu nedenle yol göstermek zor.
Ancak mahkemeye hitaben bir dilekçe yazıp; adli yardım talebinde bulunduğunuzu, bir dahaki duruşmaya avukatınızla katılacağınızı, eşinizin iddialarının gerçek dışı olduğunu, size karşı şiddet ve ölüm tehtidinde bulunduğunu yazabilirsiniz.
Mahkemeye gittim fakat kredi kartını eşim resmi nikah olmadan önce aldırmış ve kullanmıştı şimdi ise avukatı mahkemede bu borcun evlilik sürecinde olup olmadığı bilinmiyor dedi ve mahkeme 15 günlük müddet verdi delil ve tanık için tanığım var fakat elimde tehdit ettiğine dair delil veya tanık yok ve borcu ödemeyi kabul etmiyor ben ise tazminat davasını nasıl açabilirim.Eşimin avukatı ona borcu kabul etmezse benim tazminat davası ve çocuk için nafaka isteyebileceğimi söylediğini duydum.Fakat çocugum bu eşimden değil nasıl çocuk için nafaka alabilirim.