Cevap: Kurşun kolyeye hapis
Alıntı:
axas rumuzlu üyeden alıntı
Herkese selamlar,
Bugün gazete şöyle bir haber okudum;
> Hatıra kurşun, kolye ve anahtarlık taşıyan 6 aya kadar hapisle yargılanacak.
> AVM'lere silahla girilemeyecek.
> Düğün yerleri, bar, pavyon ve gece kulübü gibi alkollü mekanlara silahla girenlere 2 bin TL ceza uygulanacak.
Uzun yıllardır taktığım bir mermi çekirdeği var boynumda, merminin kovanı yok. Yani işlev göremez halde.
Bu kolyeyi takmam artık suç mu? Eskiden de suç muydu?
Merhaba,
Mevcut yasalarımızda işlevsel fişekler silahın olduğunun delili sayılır. Hakim olaya bu gözle bakar.
Oysa iğnesi sökülmüş, namlusu kapatılmış tabanca artık oyuncaktır. Fark ettiyseniz gerçeğinden ayırt edilemeyen bu sahte silahlar av malzemesi satan dükkanlarda hiçbir izne tabi olmadan satılır.
Bu oyuncağı suçta kullanırsanız mağdur gerçek sanacağı için kavgada silah göstermek suçu işlersiniz.
Yine bu oyuncağın namlusunu açarsanız silaha dönüşüp öldürme kabiliyeti olacağı için 6136 dan yargılanırsınız.
Sizin kolyenizin bu bağlamda bir suç oluşturacağını sanmıyorum. Bir çok üstseviye devlet görevlisinin makam masasında top mermilerinin kovanlarından yapılmış kalemlikler var.
Dediğiniz gibiyse yandı gülüm keten helva. ;)
Daha önce havalimanında polis çok defa gördü, bir şey demedi.
Almanya'dan gelirken en son xray'de güvenlikler farketti onunla uçağa almadı, ben de geri dönüp arkadaşlarıma bıraktım, sonraki gelişimde valizde girdirdim Türkiye'ye.
Gazete böyle birşey görünce ister istemez tedirgin oldum. Bunca işin gücün arasında mahkemeyle uğraşmak istemiyorum.
Bu arada bahsettiğim 7.62mm G3 çekirdeği, polis mühimmat kaçakçısı diye almaz inşallah.
Alıntı:
axas rumuzlu üyeden alıntı
Daha önce havalimanında polis çok defa gördü, bir şey demedi.
Almanya'dan gelirken en son xray'de güvenlikler farketti onunla uçağa almadı, ben de geri dönüp arkadaşlarıma bıraktım, sonraki gelişimde valizde girdirdim Türkiye'ye.
Gazete böyle birşey görünce ister istemez tedirgin oldum. Bunca işin gücün arasında mahkemeyle uğraşmak istemiyorum.
Bu arada bahsettiğim 7.62mm G3 çekirdeği, polis mühimmat kaçakçısı diye almaz inşallah.
En fazla Ergenekon bağlantısı kurarlar. Rahat olun. Çekirdeğin sizdeki maneviyatı dışında anlamı yok. ;)
Çok teşekkür ederim bilgiler için.
- - - Updated - - -
Çok teşekkür ederim bilgiler için.