İşe iade davasını kazandım işveren işe başlatmazsa tazminat nasıl hesaplanır?
merhaba ben çalıştığım iş yerinden çıkarıldım dava açtım davayı kazandım 8 aylık maaş karar verildi iş veren kıdem ve ihbar tazminatımıda ödeyeceğini bildirdi hesaplama için yardımcı olurmusunuz lütfen...
işe başladığım tarih : 06/01 200708 01A 31/08 1 19.50 tl 31/08/2007
son ay sgk hizmet dökümü : 06/01 201009 01A 28 1,588.52 tl 30/09/2010
son aya 4 ay daha eklenecek sanırım?
Cevap: İşe iade davasını kazandım işveren işe başlatmazsa tazminat nasıl hesaplanır?
merhaba konu ile ilgili kesın bılgı sahıbı değilim ve yakın zamanda eğer işe iade davam sonuçlanırsa benımde ıhtıyacım olacak.bilgi edınebıldınızmı acaba.Birde yukarıdakı tarıhlerı anlayamadım.işe ne zaman başladınız ve ne zaman çıktınız.ve işveren kıdem tazmınatı olarak hangı sureyı dıkkate alacagını bıldırdı acaba
saygılar
Cevap: İşe iade davasını kazandım işveren işe başlatmazsa tazminat nasıl hesaplanır?
İşe iade davasının kazanılmasından sonra yapılacak Kıdem tazminatı hesaplamasında,
kazanılan dava ile 4 ay çalışmış gibi kabul edildiğinden, çıkış tarihi 4 ay ileriye ötelenecek demektir.
Ancak işe başlatma yönündeki kararına işverenin uymayıp işe başlatmaması durumunda, kıdem tazminatınızı talep etmeniz gerekir, ödenmezse iş mahkemesinde bu kez ihbar ve kıdem tazminat alacakları için dava açılması gereklidir.