Bilişim Suçları hakkında bilgi
Merhaba ,
Dün birinden internet üzerinden alışveriş yaptım ödeme geçtim ancak ödeme karşı tarafa geçmemiş cüzi bir rakam ancak bugun bir baktım e-mail adresime tehdit maili atılmış 2 tane forum sitesinden adım soyadım tüm iletişim bilgilerim dolandırıcıdır diye yazılmış bu kişiler tarafından skype üzerinden görüştüm bir kişi daha skype üzeirnden konuşmaya katıldı linkleri kaldırın dedigimde ise ödeme gelmedigi için dolandırdın bizi 2 katını vericeksin belirtildi bana herşeyi kaydettim ve ödeme tekrar geçtim dekontu vs aldım bu sefer ancak konuşlara kadar kaydettim vergi dairesine kadar şikayet ettim vergisiz işlem yaptılar diye. Ancak ben bunlara yasal işlem başlatmak istiyorum bir çok kişiden böyle çalışıyorlar. Yardımcı olursanız çok sevinirim
Cevap: Bilişim Suçları hakkında bilgi
kimse yok mu
- - - Updated - - -
kimse yok mu
Savcılığa şikayet edebilirsiniz.
savcılıga ne gibi şiakyet etmem gerekiyor atılan mailimi ve linklerimi yardımcı olursanız sevinirim ve ceza durumları ne olur
Alıntı:
echonomist rumuzlu üyeden alıntı
ödeme geçtim ancak ödeme karşı tarafa geçmemiş
Bunu biraz açar mısınız?
"ödeme geçmek" ten kastınız nedir?
Havale mi EFT mi? isme mi yaptınız? Neden geçmedi? "geçmediğini" öğrendikten sonra hatayı düzeltmediniz mi?
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Bunu biraz açar mısınız?
"ödeme geçmek" ten kastınız nedir?
Havale mi EFT mi? isme mi yaptınız? Neden geçmedi? "geçmediğini" öğrendikten sonra hatayı düzeltmediniz mi?
hatayı düzelttim ancak tehdit edildim mail atıldı dedigim gibi ve skype üzerinden tehdit vs edildim sosyal medya adımı web sitemi karalayan yazılmış ödeme yaptım tekrar linkler kaldırıldı ancak mail kaydı konu başlıgında duruyor napmam lazım
Alıntı:
echonomist rumuzlu üyeden alıntı
hatayı düzelttim ancak tehdit edildim mail atıldı dedigim gibi ve skype üzerinden tehdit vs edildim sosyal medya adımı web sitemi karalayan yazılmış ödeme yaptım tekrar linkler kaldırıldı ancak mail kaydı konu başlıgında duruyor napmam lazım
Hatayı düzelttiğinizi zaten yamıştınız. Hata dediğiniz neydi?
Olayınızın art niyetli kişiler tarafından "Adamdan malı aldım ama parasını vermedim, sonra adam itiraz edip tehdit falan edince mecburen parasını vermek zorunda kaldım, ama parayı vermek zoruma gitti, ne güzel beleşe mal sahibi olacaktım. adamın beni tehdit etmesini öne sürerek intikamımı alabilir miyim" şeklinde anlaşılmaması için bu hata kısmını biraz ayrıntılı yazmanız gerektiğini düşünüyorum.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Hatayı düzelttiğinizi zaten yamıştınız. Hata dediğiniz neydi?
Olayınızın art niyetli kişiler tarafından "Adamdan malı aldım ama parasını vermedim, sonra adam itiraz edip tehdit falan edince mecburen parasını vermek zorunda kaldım, ama parayı vermek zoruma gitti, ne güzel beleşe mal sahibi olacaktım. adamın beni tehdit etmesini öne sürerek intikamımı alabilir miyim" şeklinde anlaşılmaması için bu hata kısmını biraz ayrıntılı yazmanız gerektiğini düşünüyorum.
sonuçta bana vergisiz satış oldu ödeme geçmedi dendi bende bilmiyordum geçip geçmedigini sanal bir ürün ve sonra bana mail atıldı sanal alemde itibarın bitti senin 2 tane site linki mail kayıtları duruyor bir baktım adım soyadım dolandırıcıdır site adresim vs bilgiler şuan ödeme geçtim tekrar tehdit ettiler 2 katını vericeksin cezalısın gibi dendi bana bende bilerek ödedim kanıt olarak elimde dekont olsun diye bunlara dava açmak istiyorum ne yapmam gerekir.
Birşey çıkacağını sanmıyorum.Parayı ödediniz sandınız ödeme karşıya yansımamış,onlarda biraz sinirlenip kabalaşmışlar.Ödeme yansıdığında da olay kapanmış gitmiş.
Sosyal medyada sizi nasıl bulmuşlar...