Miras payının oğula devri
Merhabalar, dedemden babama kalan bir arsa var. Babamlar 6 kardeş, fakat görüşmüyolarlar. Mahkemeden babam için veraset ilamı çıkarttırıcaz. Veraset ilamı çıkarttırdıktan sonra tapu müdürlüğüne giderek arsa üzerinde babama düşen payın babam üzerine tescilini ve daha sonra da bu payın bana devri mümkün müdür? Diğer kardeşlerin bu süreçte onayının alınması gerekli midir? Sadece kendi hissemize düşen miktarının bana devredilmesi konusunda tek başımıza yapabileceğimiz işlemler nedir? Teşekkürler
Cevap: Miras payının oğula devri
babanızın payı veraset ilamına göre hisseli olarak size devredilir.bu işlemi tek başınıza yapabilirsiniz.ancak tek başına yapılan intikallerde sadece ortaklar arasında satış veya devir yapabilirsiniz.hissesi olmayan yabancı birine hisse satışı yapamazsınız
Yani babam bana hissesini devretse bile ben o hisseyi diğer mirasçılardan başkasına satamıyorum ya da onların muvafakat vereceği üçüncü bir kişiye satabiliyorum doğru mu?
evet tek başınıza intikal ederseniz....hissenizi yabancıya satmak isterseniz diğer hissedarlar tapuda hazır bulunmalı ve imza atmalıdır.
Alıntı:
tolgaalp rumuzlu üyeden alıntı
babanızın payı veraset ilamına göre hisseli olarak size devredilir.bu işlemi tek başınıza yapabilirsiniz.ancak tek başına yapılan intikallerde sadece ortaklar arasında satış veya devir yapabilirsiniz.hissesi olmayan yabancı birine hisse satışı yapamazsınız
tolgaalp bey, konuya benzer ancak farklı bir durum:
üç kardeşin ortak olduğu hisseli arsanın 1/3 hisse sahibi bir kardeş ölmüştür. bu kardeşin mirasçısı durumunda olan (anne ve baba sağ olmamakla birlikte hisseye ortak diğer iki kardeş ile birlikte) toplam 7 kardeş bulunmaktadır. 7 kardeşten 4'ü ölen kardeşten kalan hissenin satılmasını talep etmektedir. bunun için,
1) izalei şuyu davası mı açmak gerekmektedir?
2) izalei şuyu davası açmak gerekirse tüm arsa mı satışa çıkar; yoksa yalnızca ölen kardeşin hissesi mi satılır?
3) izlenmesi gereken yol hakkında düşünce ve öneri?