Cevap: iade-i muhakeme talebi
lutfen yardim edin bir insan masum yere ceza evinde yatmakta.
Yargılamanın iadesi ancak hükme tesir edecek yeni bir delilin ortaya çıkması halinde kabul görür dosyada mevcut delili tekrar hakimin önüne getirmekle değil. Yine de avukat vasıtasıyla girişimde bulunmak lazım belki durum değişebilir.
engin bey;
zaten problemde su sanirim dosya tam anlamiyla incelenmemis asil suclular arabayi biz aldik biz caldik diyorlar fakat savcimiz satisi tanidigimiz uzerine oldugu icin sanki oda suca ortakmis gibi yorumluyor. benim demek istedigim mahkemeye siz burda bunu atlamissiniz saniklar boyle demis hatta araci satan kiside ben baskasina sattim fakat devrini bizim tanidigimiz kisye yaptigini acikca soyluyor mahkemeye bunu bu sekilde basvursak olmazmi. tabi vahim bir durumda tanidihimiz kisi hic durusmalara gitmemis. sebebide bir avukata danisiyor avukatta bu isten sana bisey olmaz senlik bir sey yok sende magdursun dedigi icin gidip kendisini savunmamis.
Elbette başvurabilirsiniz niye olmasın ben yargı yolunun özelliğine göre fikrimi söyledim.
engin bey;
oncelikle zamaninizi ayirip bilhilerinizi paylastiginiz icin cok tesekkir ederim.
benim demek istedigim su yukarida paylastigim savcininn yanlis yorumlamasi araci satanin bu yonde ifade vermis olmasi iade-i muhakeme talebinde bulunmamiz icin yeterlimidir.
yoksa bos atip dolumu tutmaya calismis oluruz.
simdidien ciok tesekkur ederim
engin bey;
son cevabinizi bekliyorum. :(
Denemekten zarar gelmez ben faydasına inanmıyorum daha ne diyeyim.