Konut dokunulmazlığı nerede başlar ?
Sahibi olduğum evde üst daire tesisatından dolayı 3 defa su bastı , en sonuncu basışta boya badana iyice battı ,
yaptırmak zorunda kaldım üst daireden zararımı karşılamasını söylesemde yapmadılar.
Dairesine girip bakamıyorum bu 3 defa olan basış neden olmakta , artık kasti olduğuna inanıyorum.
Eğer bu su basışı dördüncü defa tekerrür ederse üst daire hakkında artık yasal hakkımı aramak istiyorum.
Haklarım nelerdir , nereye başvurmam lazım.
Cevap: Konut dokunulmazlığı nerede başlar ?
Yukarıda ki iletiden sonra evi boyattım ama 3 gün önce tekrar patladı ve ev battı , daire sahibi evini boyatmam ne yapacaksın diye üste çıkıyor ne yapabilirim bir akıl verin , hiç mi kanuni hakkım yok.
Sulh hukuk mahkemesine dairenizde keşif yolu ile delil tespiti için dava açın verilecek rapora göre evinizi onardıktan sonra belgelerinizle Asliye hukuk mahkemesinde tazminat davası açarsınız.
En iyi çözüm evi sigorta ettirmen, sözleşmeye 3. şahısların vereceği zararları eklet, su bastığında sigorta expertizini çağır hasar tespiti yaptır, onlar geri kalanını üst kattakiyle hallediyor.
Alıntı:
MHC1 rumuzlu üyeden alıntı
En iyi çözüm evi sigorta ettirmen, sözleşmeye 3. şahısların vereceği zararları eklet, su bastığında sigorta expertizini çağır hasar tespiti yaptır, onlar geri kalanını üst kattakiyle hallediyor.
Aynen sulh mahkemesi ile falan uğraşmaya değmez sürer gider, sen sigortanı yaptır sigorta üst kattakinin icabına bakar ))