Elektrik Borcu ve kaçan kiracı
Kiracı yüklü elektrik borcu bırakmış durumda elektrik aboneliği ise binanın müteahhit i üstüne.
Kiracı tası tarağı toplayıp kaçtı . Kaçmadan önce bedaş ta borçlu mahkemelik görünüyordu her halde sayaç okumaya geldiklerinde evin boş olduğunu gördüler , artık borçlu mahkemelik görünmüyor.
Biz bu borcu ödersek kaçan kiracıdan hangi yolla tahsil edeceğiz , kiracı ortada yok dolayısı ile de haciz edilecek malda yok ortada haciz davası açılamaz diye düşünüyorum alacak için başka dava var mıdır ?
Cevap: Elektrik Borcu ve kaçan kiracı
Siz elektriği kendi adınıza açtırmanız gerekir, elektrik idaresi açmaz ise
dava etmeniz gerekir..başkasının borcundan dolayı size elektrik bağlamamazlık edemez,ayrıca yasal olarak sizinde en baştan elektriği üzerinize almanız gerekirdi..
açtırmaktan kastınız aboneliği üstüne almak mı ?
Şu an elektrik kesik değil zaten , borçta 1500 tl civarı.
benim başıma geldi. icradan çevirmek ve borcu endim ödemek zorunda kaldım. kiracıyı abone etmemi istediniz ettim.. üzerime düşeni yaptım ondan neden almıyorsunuz dediğimde.:
müteselsil kefil ev sahibi olduğunuz için siz kabul ediliyorsunuz. onu bulamayınca sizden alınacak dediler. neden uğraştırdınızki o zaman evi kiralayanın aboneliğini yaptırmak için ? bu yasal olamaz. elektrik idaresinin usulsüzlük yaptığı aşikat. ancak izlenecek yol hakkında benimde bilgiye ihtiyacım var. artık ev sahibi olmamız hayal. ancak bir ihtiyacı olan karşısında bizimde bilgimiz olsun.
benzer durum babamın başına gelmişti. kendi ödemişti elektrik, su borcunu.
Yani fatura kimin üzerine ise elektrik idaresi ona bakar.