Hukuki hakları aramak için bir kurs var mı?
Selamün Aleyküm
Benim bir sorum olacak müsadenizle;
Ben hukiki haklarımı öğrenmek istiyorum bunun için bir kurs var mı acaba? İsmek var ama orda hukuki haklarımı tam olarak öğrenebilir miyim bilemiyorum...Bu arada üniversite mezunu değilim yani hukukla mesleki anlamda alakam yok.
Cevap: Hukuki hakları aramak için bir kurs var mı?
Var şu an taksimde ve taksim bahanesi ile bir çok yerde ibret kursu verilmektedir kurs bitince doğru yeri ve şekli şevkle araştıracağınızdan kuşkum yok.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Var şu an taksimde ve taksim bahanesi ile bir çok yerde ibret kursu verilmektedir kurs bitince doğru yeri ve şekli şevkle araştıracağınızdan kuşkum yok.
Saatlerce yazıyorum sonra yazdığımı unutuyorum. Bu kadar basit ve öz anlatımlar varken beni niye yoruyorsunuz Sayın Oğuz?
;)
Rica edicem başlığa uygun cevaplar veriniz! Taksimi sormadım!
Evet,hukiki haklarımı öğrenebileceğim bir kurs bilen varsa cevap vermesini rica ediyorum.
Alıntı:
azim86 rumuzlu üyeden alıntı
Rica edicem başlığa uygun cevaplar veriniz! Taksimi sormadım!
Evet,hukiki haklarımı öğrenebileceğim bir kurs bilen varsa cevap vermesini rica ediyorum.
Sayın Azim86;
Bu mülteci isteğinizi Tiye aldığım için öncelikle özür dilerim. Cevaba gelince bildiğim AB destekli bazı Adliye'lerde küçük el broşürleri var. Onun dışında bireysel haklar ile ilgili bir kurs gözüme çarpmadı. Ancak eğitimci hukukçularımız için aslında iyi bir girişimcilik konusu olabilecektir. Ciddi anlamda açılacak bu kurslara ücretini ödeyip katılacak ciddi sayıda talep olabileceğini düşünüyorum.
;)
Avukatlarımız iş alanı daralacak diye korkmasınlar. Vatandaşın Çoğu vekalet ücretini karşılayamıyor. Hiç olmaz ise bu bilinçle daha başarılı olur.
EN BÜYÜK HANDİKAPDA "KANUNLARI BİLMEMENİN KANUN ÖNÜNDE MAZERET SAYILMAMASI"DIR. BU YÜZDEN HER VATANDAŞ MUTLAKA TEMEL HUKUKİ HAKLARINI BİLİP ARAYACAK SEVİYEDE EĞİTİM ALMALIDIR. BUNCA YIL MİLLİ GÜVENLİK DERSİ YERİNE HUKUK BİLGİSİ DERSİ VERİLSE İDİ TÜRKİYE EN AZ 100 YIL DAHA İLERDE OLABİRDİ. Diye düşünürüm. :(
Madem konuyu açtınız; evet Taksim "bahanesi" ile devletimizi,polisimizi zorba gibi gösterip, yurt dışına rezil eden tüm insanları kınıyorum! Çevreye pisletenler,hayvanlara eziyet edenler,çiçeklere basıp ezenler bugün parkı düşünürmüş(!) Komikler... Ama başbakanımızı zerre tanısaymışlar geri adım atmayacağını iyi bilirlerdi.
Ben de size bir soru sorayım verilecek yanıt aynı çünkü; tedavimi ve ameliyatımı kendim yapabilmek için bir kurs var mı?
Verdiğiniz örnek çok mantıksız.Çünkü ben avukat olacağım demedim! Temel haklarımı bilir kişiden öğrenmek istemem ile böyle bir örneği nasıl bağdaştırdınız anlayamadım.
Karşıma bir bilir kişi geleceğini umarak böyle bir soru sormuştum ama vazgeçtim!
Hayırlı günler size...
- - - Updated - - -
Verdiğiniz örnek çok mantıksız.Çünkü ben avukat olacağım demedim! Temel haklarımı bilir kişiden öğrenmek istemem ile böyle bir örneği nasıl bağdaştırdınız anlayamadım.
Karşıma bir bilir kişi geleceğini umarak böyle bir soru sormuştum ama vazgeçtim!
Hayırlı günler size...
Sevgili dostum sana yapabileceğim en büyük iyilik doğru tavsiyede bulunmaktır hasta olduğunuzda doktora mağdur edildiğinizde avukata gitmelisiniz. Kurs dediğiniz bi kaç günlük bi kaç haftalık olur belli bir konuyu öğretirler belki o da bir gıdım iki gıdım bu bilgilerle hukuk savaşına girmek yarardan ziyade zarar getirir. Türkiye'de hukuk öyle basit işlemiyor yasa var açık ama yargıtay farklı yorumla neler üretiyor yetişemezsiniz.
Öncelikle sizin dostunuz değilim.Sonrasında şuanda herhangi bir maduriyetim yok.Kişi, her sorunda avukata gidemez! Mesela yolda yürüyorum biranda polis durdurdu o an haklarımı bilmiyorum ne diyeceğimm durun bir avukata mı sorayım mı diyeceğim.Ben temel haklarımı bilmek istiyorum.Birkaç günlük bir kurs sormadım ben.Birkaç günlük kursun öğreteceklerini ben açar internetten de öğrenebilirim.İnsan en ufacık başağrısında doktora gitmez dimi? Avukata gidilecek durum var gidilmeyecek durum var.Neyse bu cevaplardan ben benim istediğim gibi bir kursun henüz Türkiye Cumhuriyetinde olmadığını anladım.Umarım birgün ülkemiz dahada çok gelişir diye dua etmekten başka durumum yok.
Teşekkür ederim.