İlk atamayla ilgili davam danıştayda devam ediyor şimdi yeniden yargılama ceza davasından hagb aldım ne yapmalıyım?
Merhabalar ben 35 yaşındayım bu belkide memur olabilmek için son şansım 2009 yılındaki bir kpss Lisans sınavı ile 2010 yılında 2010/1 kpss ile bir kuruma(ptt) atamam yapıldı fakat kurum adli sicil kaydım daha önceden sildirdiğim halde adli sicil arşiv kaydımdaki 1997 yılındaki para cezası ve tecilli olan bir yüzkızartıcı suç kaydından dolayı göreve başlatmadı. Bende İdare Mahkemesine dava açtım atamamın yapılması için fakat idare mahkemesi aleyhime karar verdi bende yasal süresi içinde temyiz ettim ve dosya Danıştaya gitti. Danıştayda davam halen devam ediyor sonra arşiv kaydımdaki mahkumiyet hükmünün ortada bir hüküm olmayan daha lehime olan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini taleb ettim mahkeme duruşma açarak Hükmün Açıklanmasının Geriye Bırakılmasına(hagb) karar verdi ve sonucunda da adli sicil arşiv kaydım silindi yani ben şu anda herhangi bir kaydım kalmadı. allah rızası için sizden değerli fikirlerinizi benimle paylaşmanızı bekliyorum. Acaba ben bu durumda ne yapmalıyım? Yeniden mi idare mahkemesine dava açmalıyım cevaplarınızı bekliyorum saygılarımla.
Cevap: ilk atamayla ilgili davam danıştayda devam ediyor şimdi yeniden yargılama ceza davasından hagb aldım ne yapmalıyım?
hocam bakıorumda yanıt alamamışsınız.Bu çok üzücü.Umarım sorununuzu halletmişsinizdir.Bende aynı dertten müzdaribim.bende 2003 yılında adam Öldürmeye teşebbüsten 2 sene 6 ay ceza aldım.1 sene cezaevinde kaldım.Şu an lisans mezunuyum ve kpss İle mühendİs olarak atanmıştım.ama adli sicil arşiv kaydım var diye atamam reddedildi.Şu an hukuki olarak ne yapabilirim.Yardımcı olabilir misiniz?Avukatımla görüştüm ve idare mahkemesine dava açmamız gerektiğini söyledi.Davayı kazanacağımızı belirtti.Ama ben pek umutlu değilim.Siz bu mücadelenizde ne gibi süreçler yaşadınız.Aynı sorundan müzdarip biri olarak beni aydınlatırsanız sevinirim.