Avukat Ücretini kim öder? (Tazminat davası)
Bir okulda Müdür yetkili öğretmen olarak görev yapıyorum. Okulda tarafıma gerçekleşen hakaret tehdit ve mala zarar verme konularıyla ilgili şikayetçi oldum.
Şikâyetimle ilgili olarak tehdit, mala zarar verme ve hakaretten dolayı dava açıldı.
30 Nisan ve 9 Mayısta 2 duruşma gerçekleşti ve karar verildi.
Sanığın işlediği hakaret suçundan dolayı 109 gün idari para cezası 2180 TL
Sanığın işlediği sair tehdit suçundan 25 gün idari para cezası 500 TL ceza aldı ve bunlar için HAGB kapsamında
Sanığın işlediği mala zarar verme suçundan 100 gün idari para cezası 2000 TL kesin olarak verildi. Ve 1320 TL vekalet ücretinin sanıktan alınarak katılana verilmesi kararlaştırıldı.
Şimdi konu ile ilgili olarak maddi ve manevi tazminat davası açmak istiyorum. Bu koruda bilginize başvuracağım konu şu.
Maddi 50 TL (Hortum kesilmişti) ve manevi 10.000 TL tazminat davası açacağım. Diyelim ki karşı tarafta kendini avukatla temsil ettirdi ve kararda 25 TL Maddi 2000 TL manevi olarak çıktı. Bu durumda ben karşı tarafın avukat ücretini vs falan ödemek durumunda mı kalıyorum?
Cevap: Avukat Ücretini kim öder? (Tazminat davası)
Reddedilen kısım üzerinden ödemek zorunda kalıyorsunuz....
Karşı tarafın avukatlık ücreti değildir ödenecek olan,
avukata vekalet veren kişi, avukatıyla anlaşmış olduğu ücreti öder, bunun yanında mahkemece , davayı kazanan tarafın avukatına ödenmek üzere bir temsil ücreti daha ödenmesine karar verilir.
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Karşı tarafın avukatlık ücreti değildir ödenecek olan,
avukata vekalet veren kişi, avukatıyla anlaşmış olduğu ücreti öder, bunun yanında mahkemece , davayı kazanan tarafın avukatına ödenmek üzere bir temsil ücreti daha ödenmesine karar verilir.
Anladım. Peki benim ödeyeceğim temsil ücreti ne olur? Diyelimki 10.000 açtım hakim 2.000 verdi. bu durumda ne öderim?
Hakim sizin avukatınıza da karşı tarafın avukatına da birer vekalet ücreti hükmederse, Sizinkinin beşte birini (2,000 / 10,000) karşı taraf, karşı tarafınkinin beşte dördünü (8,000 / 10,000) siz ödersiniz diye biliyorum.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Hakim sizin avukatınıza da karşı tarafın avukatına da birer vekalet ücreti hükmederse, Sizinkinin beşte birini (2,000 / 10,000) karşı taraf, karşı tarafınkinin beşte dördünü (8,000 / 10,000) siz ödersiniz diye biliyorum.
8bin lira paramı ödemek zorunda kalıyorum? fazla sanki biraz..
Alıntı:
s48selcuk43 rumuzlu üyeden alıntı
8bin lira paramı ödemek zorunda kalıyorum? fazla sanki biraz..
Hayır 8000 Tl değil.Diyelim avukatlık ücreti 1000 Tl.Karşı taraf sizin avukatınıza 200 Tl öder.Siz karşı tarafın avukatına 800 Tl ödersiniz...