Banka Dosya Masrafının İadesi Prosedürü Nasıl?
Bir bankadan konut kredisi çektim.Dosya masrafının iadesi için hakem heyetine başvurdum.1600 TL civarında.Hakem heyeti lehime karar verdi.Banka masrafı ödemedi, ben de ilamsız icra takibinde bulundum.Bu aşamada banka icra takibine itirazda bulunur ve tüketici mahkemesine dava mı açar, yoksa masrafı icra takibine rağmen ödemez ve benim mi dava açmam gerekir?Benim dava açmam gerekirse dava açma sürem ne kadardır?Not:Hakem heyeti kararından sonra icra takibine çıkmadan önce 6 aya yakın bankanın masrafı iadesi için bekledim.
Cevap: Banka Dosya Masrafının İadesi Prosedürü Nasıl?
Tüketici Hakem Heyeti kararına banka süresinde mahkemeye itiraz etmediyse, icra takibine itiraz edeceğini ben sanmıyorum. İcra takibine rağmen ödemezse dava açmazsınız, haciz işlemleri başlatırsınız.
Merhaba.Geçen hafta, 2010 yılında ING den çekmiş olduğum otomobil kredisine ait 500 tl dosya masrafını kazandım ve banka sağolsun tereddütsüz bir şekilde parayı bana geri yatırdı .Bunun üzerine 2011'de TEB'ten çekmiş olduğum diğer bir otomobil kredisi dosya masrafı olan 500 tl için tekrar tüketici haklarına gittiğimde,başvuruları alan memur arkadaş sözleşmemi incelemeden başvurmam halinde kaybetme riskim olduğunu söyledi.Sebepse bankaların THH' tinde kaybedilen davalar sonucunda sözleşmelerine 2011 yılından itibaren yeniden düzenleme getirdiği ve dosya masraflarının sözleşmelere dahil edildiği dolayısıyla bizim de bu sözleşmelere imza attığımızmış.Ve işte bu yüzden davayı kaybederiz diyor.Ancak bir avukat arkadaşım da, altına imza attığımız dosya masrafı parasını banka kalem kalem detaylandırmak zorundadır diyor,aksi halde yine banka kaybeder diyor,rahat ol sen davanı aç haklı olan sensin kesin yine kazanırsın diyor.Bu bilgilerin hangisi doğrudur hukuki açıdan?Bilgi verirseniz sevinirim.
2. defa tüketici hakları mahkemesine başvuracağım dekont;
http://imageshack.us/photo/my-images...disipaint.jpg/
Meslektaşım doğru söylemiş, memurlar artan işleri nedeniyle bu aralar vatandaşa yanıltıcı bilgi vermekteler malesef.
- - - Updated - - -
Meslektaşım doğru söylemiş, memurlar artan işleri nedeniyle bu aralar vatandaşa yanıltıcı bilgi vermekteler malesef.
Barış bey çok teşekkür ederim
Türbe rumuzlu üyeyi yanıtlıyorum...
1.600,00 TL Hakem Heyetinin yetkisinin üstünde kalmaktadır. Bu tutar için Hakem Heyetince verilecek kararların icra kabiliyeti yoktur, bunlar ancak delil değeri taşırlar. Bu itibarla icra takibi başlatmak yerine dava açmanız daha uygun olur. Saygılarımla,
barış bey size bir sorum olacak
benim de 2012 kasım ayı çekilmiş bir araç kredim var hala ödemekteyim bunun dosya masrafı 250 tl idi
2007 de ve 2010 çekilen iki ayrı kredide babamın var birinin 1,250 tl birinin 750 tl masrafları vardı
bu ücretlerin geri ödenmesi için ne tür bir dilekçe ve yol izlemeliyiz izah ederseniz sevinirim iyi günler.
mrb dosya masrafı iadesi talebi ile tüketici sorunları hakem heyetinden olumlu karar almış birisi geldi dosya masrafı 2.025,00 TL yasal sınırın üzerinde olduğu için ilam niteliği taşımadığını biliyorum bu sebeple ilamlı değil ilamsız takip başlattım yalnız bankanın itirazı ile takip durdu gerekçe ise kararın bağlayıcılığı olmaması. Bağlayıcı olsa zaten ilamsız değil ilamlı takip başlatırdım. Şimdi bu durumda tüketici mahkemesine itirazın iptali davası mı açmalıyım yoksa icra takibinden bağımsız olarak tüketici mahkemesine dava açıp thh kararını delil olarak mı kullanmalıyım? hangisinde hukuki yarar vardır?