Kurumsal Şirketler Borçlarımı Görebilir mi ?
Merhaba,
Benim üzerimde bir işletme var, 2 yıllık, vergi borcum var ve bu yüzden bağlı olduğum vergi dairesi bir banka hesabımı bloke etmiş durumda, sigorta borcum var, (4000-5000 arası) ve bir bankadan kredi kullanıyorum-şuanda 15000 borcum devam ediyor.
Fakat ben işletmeci değil yeni mezun bir mühendisim, bu gibi durumlarda kurumsal yerler bu borçları görebilir ve beni işe almamazlık edebilirler mi acaba?
Not :İşletmenin benim üzerime olması mecburiyetten kaynaklanıyor, babam kendi üzerine yapamıyacak kadar borç yaptığı için malesef.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.
Cevap: Kurumsal Şirketler Borçlarımı Görebilir mi ?
İşletmenin türünü yazmamışsınız (anonim şirket, ltd şirket, şahıs firması vs) ama mutlaka Bağkur kaydınız vardır. Bu durumda yeni işe girecekseniz SSK kayıtlarında bu gözükecektir. Diğer taraftan SSK kaydınız oluşturulduğunda, alacaklıların avukatları bunu tespit edip, maaşınızın 1/4 ünün haczi için çalıştığınız şirkete yazı göndereceklerdir. Bu tür durumlar bazı firmaları çok rahatsız eder. İş başvurunuzu kabul edip etmeme serbestisi işyerine aittir. Ancak bu durumlardan kurtulamıyorsanız iş başvurusu mülakatında işletmenizden bahsetmenizi, CV'nizde de özetle belirtmenizi tavsiye ederim.
Cevabınız için teşekkür ederim litigation, yani mevcut BAĞKUR borcumun işe gireceğim kuruluş tarafından görülebileceğini mi söylemektesiniz ?
Sonuç olarak tüm sağlık kurumları SGK çatısında bu borç karşınıza çıkar ama sanmam ki önünüze engel olsun.