Dükkanımın deposunun önüne park edeni nereye şikayet etmeli?
sahibi olduğum dukkan tapulu işyerimin arkasında apartman otoparkına açılan bir depo kapısı var.
yönetici ile görüştüm ve duyuru panosuna mesai saatleri içinde buraya park edilmemesine istinaden yazı astı, fakat apartman görevlisi sık sık buraya bırakıyor ve gün içinde aracı çekebilecek kimse olmuyor, anahtarını eve bırakmıyor.
5 kez adamı, 3 kez apartman yoneticisini telefonla arayarak bu durumdan rahatsız olduğumu, işimi engellediğini, forkliftii kullanamadığımı (elektrikli)
belirtmeme rağmen, yönetici uyarsa da adamın umru değil.
ben hukuki olarak bu durumu yargıya taşımak istiyorum, lastiğğini indirmek, arabayı kitlemek gibişeylerle uğraşmak istemiyorum.
bu konuda benim dayanak maddelerim ne olabilir, hangi kanunu incelemeliyim?
karakola şikayet etsem ilgilenirler mi?
Cevap: Dükkanımın deposunun önüne park edeni nereye şikayet etmeli?
İş ve çalışma hürriyetinin ihlâli
MADDE 117. - (1) Cebir veya tehdit kullanarak ya da hukuka aykırı başka bir davranışla, iş ve çalışma hürriyetini ihlâl eden kişiye, mağdurun şikâyeti hâlinde, altı aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası verilir.
5237 TÜRK CEZA KANUNU
karakol kaaile alırmı durumu?
Durumunuzun yazan madde ile alakası yok.Karakolu arayın.Git komşunla konuş diyecek.Başka bir şey çıkmaz.Böyle giderse komşum tabağımı getirmiyor madde bilmem kaç(bir malı zorla alıkoyma vs.) diye yazılar çıkacak buralarda.Denemesi bedava karakolu ararsanız git konuş, savcılığa giderseniz takipsizlik.
deneyip göreceğiz. o ayrı da
ilgisi yok demek biraz hafife almak oluyor.
mal indirip yukleyememek, ne anlama geliyor? benim işim bu , para kazanmak zorundayım.
varsa "size göre daha uygun madde" onu yazarsınız, katkınız olur belki
Lütfen sonuçları yazın, bakalım o aracını parkeden kişi 2 sene ceza mı alacak yoksa dediğim gibi bir sonuç mu çıkacak.Yanlış anlamayın siz bu konuda %100 haklısınız ama bu durumlarda aracını bir yere park etti diye bir kişiye en fazla park cezası kesilir ve aracı çekilir.Keşke dediğiniz gibi olsa da bu düşüncesiz kişilerde kendini biraz olsun düzeltse.
2 sene ceza almasına gerek yok, huyundan vazgeçmesi kafi benim için.
Huylu huyundan vazgeçmez :)
Karayolları trafik kanununda park yasağına ilişkin bir madde var araştırın bence işinizi görür bir iki kere çektirin aracı töbe eder kanaatimce.
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
sahibi olduğum dukkan tapulu işyerimin arkasında apartman otoparkına açılan bir depo kapısı var.
...
bu konuda benim dayanak maddelerim ne olabilir, hangi kanunu incelemeliyim?
karakola şikayet etsem ilgilenirler mi?
Apartman görevlisinin, arabasını, çalıştığı apartmanın OTOPARKINA PARK ETMESİNİ engelleyeck bir hukuki dayanak mı arıyorsunuz anlayamadım?
- - - Updated - - -
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Huylu huyundan vazgeçmez :)
Karayolları trafik kanununda park yasağına ilişkin bir madde var araştırın bence işinizi görür bir iki kere çektirin aracı töbe eder kanaatimce.
Otoparktan araç çektirmek :DD
- - - Updated - - -
Alıntı:
Bill187 rumuzlu üyeden alıntı
Lütfen sonuçları yazın, bakalım o aracını parkeden kişi 2 sene ceza mı alacak yoksa dediğim gibi bir sonuç mu çıkacak.Yanlış anlamayın siz bu konuda %100 haklısınız ama bu durumlarda aracını bir yere park etti diye bir kişiye en fazla park cezası kesilir ve aracı çekilir.Keşke dediğiniz gibi olsa da bu düşüncesiz kişilerde kendini biraz olsun düzeltse.
Bence aracını otoparka park eden kişi %100 haklı sn. bill87
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Otoparktan araç çektirmek :DD
beyin.dll bulunamadı :DD
Ben bahsi geçen yeri garajın içinde ancak bir kapı önü olarak anladım.Soruyu soran arkadaşımızda bu şekilde söylemiş.Bizim apartmanın garajında da bazı yerler(her ne kadar apartman sakinlerinin ortak alanı olsa da) park için uygun değil ve yöneticinin astığı uyarılar var.Ona istinaden düşüncesiz bir komşuyu konu alan bir soru bu.Yoksa normal bir park durumunu sormuş sanmıyorum sn.Freelander2.Yorumumda buna istinadendir sn. Kırcalı:)