-
Ehliyetsiz Araç Kullanma
Merhabalar sayın avukatlar izninizle bir konu hakkında bilgi almak istiyorum.
24 Nisan'da alkol çevirmeside yakalandım 0.52 promille ceza kesip ehliyetimi elime verdi polis. Yanımda 3 şahitim vardı o esnada. Polis memuru sana güzellik yapıyorum vs vs dedi(rüşvet olayı yoktur.)
Daha sonra 1 hafta sonrasında bir kazaya karıştım ve ekip geldi ehliyetimin alındığını söyledi ve ehliyetimi o gün o olay esnasında tutanak tutup aldılar. Ve şuanda beni mahkemeye sevk etmişler ehliyetsiz araç kullanmaktan.
Bimer'e şikayet etmiştim. Milletvekili aradı ve idari ceza mahkemesine itiraz etmem gerektiğini söyledi bir hukukçu yardımıyla.
Şuanda öğrenciyim avukat tutacak param yok malesef, Barodan avukat talep edemezmiyim acil şekilde ileride ücretini ödemek kaydı ile.
Bu mümkün değilse bana yol gösterecek bir avukata ihtiyacım var nereye hangi adliyeye hangi bölüme dilekçe yazmalıyım, ne yazmalıyım bunlar hakkında bilgim olmadığından örnek olursa hiçteyse belki becerebileceğimi düşünüyorum.
Şimdiden teşekkür ederim yorumlarınız için.
Saygılarımla, Selim Toköz
NOT: Olay esnasında ehliyetim vardı, Polis memurları ehliyetsiz araç kullanmaktan sevk ettiğinden başlığı öyle yazdım.