Kiracıya kontrat feshi için çekilen ihtar
kira kontratımız 01 Eylül 2013 tarihinde bitiyor. kiracımın yaklasık 5000 lira kadar kira borcu hali hazırda var. bundan sonrada ödeyeceğini sanmıyorum. dolayısıyla kontratı feshetmek istiyorum. kiracının mensir adresine noter aracılığı ile ihtar göndereceğim. fakat eger eylül ayında cıkmazsa direk gidip evden cıkarabiliyor muyum yoksa yine dava mı acmam gerecek. sanırım kontratın fesh etmek için min. 30 gün önce ihtar çekmek yeterli oluyor. eylül ayında türkiyeden ayrılacağım bu işleri takip etmem çok zor olacak. şimdiden harekete geçmek istiyorum.bilgilendirirseniz sevinirim.
Cevap: Kiracıya kontrat feshi için çekilen ihtar
Kira borcu için trahliye talepli icra takibi başlatabilir 30 gün içinde ödemezse icra hakimliğinden akdin feshi ve tahliye davası açabilirsiniz. Kontratı siz feshedemezsiniz en iyisi bir avukat vasıtasıyla yürütün bu işleri hak kaybına uğramayın derim.
Cevap: Kiracıya kontrat feshi için çekilen ihtar
malesef görüştüğüm 3 avukatta davayı almak istemedi. kimi evin avrupa yakasında olmasından kimisi de elinde cok dava dosyası olmasından ilgilenemeyeceklerini söylediler. ben de bu işleri tek başıma yapamayacığımın farkındayım. artık kirayı almaktan geçtim yeter ki çıksınlar diyorum. tesekkür ederim yardımınız için