4046 Sayılı Özelleştirme Kanunu ile başka kuruma geçmiş personelin tayin sorunu
Bizler 2006 yılı ikinci yarısı itibarıyla telekomdan ayrılıp o tarihten bu yana ilk atandığımız bakanlıkta görev yapmakta olan personeliz. Bakanlık görevde yer değiştirme yönetmeliğinde değişikliğe giderek 25 yılını dolduran personeli (zorla emekliliğe sevk etmek amacıyla) kendi isteği olmadan il dışına başka bir ile tayin etmeye başladı.
Bizler 4046 sayılı kanuna göre bu kuruma geldiğimiz için; özlük haklarımızın saklı olduğunu ve bakanlığın kendi rızamız olmadan görev yerimizi değiştiremeyeceğini düşünüyorduk.. Ancak bakanlık yetkilileri böyle bir ayrıcalığımızın olamayacağını iddaa ediyorlar.. (Bu arada bakanlık Çevre ve Şehircilik Bakanlığı..657 ye tabi kadrolu personeliz ve maaşlarımız da eşitlendi)
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan acilen bir fikir veya öneri almak istiyoruz..
Cevap: 4046 Sayılı Özelleştirme Kanunu ile başka kuruma geçmiş personelin tayin sorunu
eşimde sizin gibi telekomdan özelleştirmeyle sağlık bakanlığı bünyesine geçti ve sağlık çalışanlarının maaşları 700 lira denip 1073 tl ile maaşı donduruldu. aradaki farkı alıyorsunuz sebebiyle(1073 ile 700 lira farkını bu geçiş dolayısıyla ödediklerinden dolayı) fark alanların döner sermayeden faydalanamayacağı belirtildi. maaş donma davası yanında telekomda fazla mesailer için dava açtık yıllarca süren dava sonucunda mesai ücretleri verildiğine hükmedildi ve telekoma mahkeme dosya ve avukat vekalet ücretleri ödemek zorunda bırakıldık. bir sonuç alamadık borçlu bile çıkacağız. özelleştirme ile mağdur olan yüzlerce binlerce kişi var.
sözleşmenizin ilgili hükmüyle dava açmanız gerekir sanıyorum. yoksa sizin emekliliğe zorlanmanız için tayininizin çıkarıldığını mahkeme kabul etmez. kasıt ve ard niyetin ispatı sözleşmedir.
Cevap: 4046 Sayılı Özelleştirme Kanunu ile başka kuruma geçmiş personelin tayin sorunu
Alıntı:
abrakadabra06 rumuzlu üyeden alıntı
........
sözleşmenizin ilgili hükmüyle dava açmanız gerekir sanıyorum. yoksa sizin emekliliğe zorlanmanız için tayininizin çıkarıldığını mahkeme kabul etmez. kasıt ve ard niyetin ispatı sözleşmedir.
Sözleşme derken?? ..Telekomdan nakil istedik..İlgili bakanlığa atama yapıldı..Sözleşme falan imzalamadık ki..
Alıntı:
Virgom rumuzlu üyeden alıntı
Sözleşme derken?? ..Telekomdan nakil istedik..İlgili bakanlığa atama yapıldı..Sözleşme falan imzalamadık ki..
eşim özelleştirme aşamasında ilgili kanunun dökümünü getirmişti. orada eksiklikler de olsa tayinlerle ilgili yer değiştirmelerle ilgili hükümler olduğunu hatırlıyorum. telekomun özeleştirilmesiyle ssk nın özelleştirilmesi kanunlarında farklılıklar olduğunu ve telekomla sgk nın uygulamada karışıklıklara yol açtığını hatırlıyorum. dediğiniz gibi 2006 senesinden bu yana aklımda kalanlar çok detaylı değil ama ilgili hükümleri olduğunu hatırlıyorum.
sizlerede özelleştirme sırasında havuza aktarılmadan önce imzalatılan evraklar olduğunu hatırlıyorum.
''imzalamasam mı '' diye çok tereddütlü ve sıkıntılı haftalar geçirmiştik.
Alıntı:
Ancak bakanlık yetkilileri böyle bir ayrıcalığımızın olamayacağını iddaa ediyorlar
4046 sayılı Yasa kapsamında yeni kurumunda çalışan birisi olarak aksi olmasını çok isterdim. Ancak, bakanlık yetkilileriniz doğru söylemektedirler.
Bir hukukçu fikrini almak istemiştik..Kusura bakmayın..
Alıntı:
Bir hukukçu fikrini almak istemiştik..Kusura bakmayın..
Foruma üye olurken bu yönde bir ön şart koşmuş muydunuz?
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
Foruma üye olurken bu yönde bir ön şart koşmuş muydunuz?
Böyle bir şart koyabiliyormuyuz?? Üzerinize alınmanıza gerek yok..Tercihimizi belirttik sadece..Buraya üye olan, idari hukuk ve kamu hukuku konusunda uzman hukukçular var...Sizde düşüncenizi belirtebilirsiniz elbette..Ama tercihimiz bu yönde
Alıntı:
Böyle bir şart koyabiliyormuyuz?
Üye olurken şartları okumadığnız belli oluyor...!
Alıntı:
Üzerinize alınmanıza gerek yok..
Kim alınsın, sn. abrakadabra06 mı?
Alıntı:
Sizde düşüncenizi belirtebilirsiniz elbette..
Çok naziksiniz...!