Eşim yabancı resmi nikahlı evliyim ikamet tezkeresi çıkartamadım
Sayın forum üyeleri ve yetkilileri merhabalar.
Sizlere bir sorum olacak yanıtlarsanız ve yol gösterirseniz çok sevinirim. Eşim,Kırgızistan vatandaşı.Resmi nikah ile evliyiz ve bu evlilikten 24.03.2012 de bir kız çoçuğumuz dünyaya geldi. Kızım,Türk vatandaşı yani kimliği var. Benim sorum ve sorunum şudur. Eşim 25.06.2012 yılında Türkiye'ye,giriş yaptı. Apostil işlemleri,tercümana çeviriler,sağlık raporu,konsolosluk derken vizesinin bitiminden iki gün sonra yani 27.09.2012 tarihinde fatih belediyesinde resmi nikah ile evlendik. Şu anda hala kendisi Türkiye'de. Bu evliliğimizden bir kızımız oldu,kızımda şimdi 2 aylık. Yalnız biz ikamet tezkeresi çıkart(a)madık. Maddi sorunlarımdan dolayı bu işi halledemedik. Haziran ayına yabancılar şubeden gün aldık ve şimdi kısmet olursa tezkere çıkartmak için müracaat yapacağız. Benim sormak istediğim soru şunlar ve bu sorulara net bir yanıt ne yabancılar şubeden nede bir başkasından alamadım.
1-Eşim sınırdışı edilirmi?
2-Sınırdışı edilirse kızımın annesinde kalması engellenir mi?
3-9 aylık vize aşım cezası ne kadardır?
4 Bu vize aşım cezasını ödeyemezsem bize ne olur?
5-Cezayı ödeyememe durumunda kimlere müracaat etmem gerekir?
Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim. Eşim korkudan dışarı çıkamıyor sınırdışı edecekler ve kızımızı ona vermeyecekler diye. Buradaki bir Kırgız vatandaşı ona böyle söylemiş. Bende şu durumda emniyete gidemiyorum gelip eşimi alırlar diye. Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Cevap: Eşim yabancı resmi nikahlı evliyim ikamet tezkeresi çıkartamadım
Kimse cevap vermeyecek mi? Evet veya hayır demeniz yeterli. Lütfen yardımcı olun.