Uyap da gozukmeyen davam olabilirmi?
merhabalar,benim sorum soyle 1999 yilinda bir arkadasim birisinden bir urun aldi ve parasini verdigini belirtti.o sirada ben dukkanda bulunmaktaydim.arkadasimin para verdigini gordum ama ne miktarini nede neicin verdigini gordum.(isin acikcasi bugun olayi tam olarak duzgun hatirlayamiyorum)parasini alamayan sahsin sikayeti uzerine arkadasim karakola ifade vermeye gitti ve benden de sahit olmami istedi.cagrilmadigim halde karakola gittik ve paranin odendigine dair ifade verdim.dukkandaki diger calisanlarda ayni sekilde ifade verdigini saniyorum,1 ay sonra o sehirden ayrildim ve bir daha hicbirsekilde kontak kurma sansim olmadi.e devletten dava varmi diye kontrol ettigimde adima acilmis yada mudahil oldugum bir davanin olmadigi belirtiliyor.olay oldugu tarihteki nufus cuzdanim 2002 de degisti.karakoldaki ifadede kimlik bilgilerimi alip alinmadigini hatirlamiyorum ama alinmissa o zamanlar tc kimlik no yoktu ve simdi nufus cuzdan seri no da degisti.sik sik yurt disina cikiyorum basima herhangi bir problem gelmedi.ayni sekilde pasaport alirkende bir problem olmadi.arkadasimin da soyismini hatirlamiyorum ki ona ulasip sorayim.benim sorum su;hakkimda acilmis yada mudahil olarak katilmam gereken bir dava varsa eski dosyalardaki kimlik bilgilerini kullanarak uyap a adapte ediyorlar mi?veya hakkimda birsekilde yakalama karari varsa o zaman ki kimlik bilgileri ile beni bulabilirlermiydi(yeni nufus cuzdaninda sadece seri no ve 2002 civarinda yenilettigim icin tc no eklendi).
son olarak en kesin olarak bu olayda mahkeme olup olmadigini ve benim birsekilde tanik olarak aranip aranmadigimi nasil ogrenebilirim?onemli not olay sirasindaki eski nufus cuzdandaki seri no farkliydi,olaydan 14 sene gecmesine ragmen bu sure zarfinda benim ifademe ihtiyac duyulsaydi adresim degisse dahi ne yapilabilirdi?tc kimlik no ile adres tespitim yapilabilir ama o zamanlar tc kimlik no yoktu,arama emri cikarildiysa da bircok defa pasaport ve ehliyet kontrolune yakalaniyorum oralarda birsey cikmadi,mahkemenin bitmis olma ihtimali varmidir acaba?
Cevap: Uyap da gozukmeyen davam olabilirmi?
En yakın karakola gidip gbt sorgulaması yaptırmanızı önerebilirim.
pasaport sirasinda gbt ye giriyoruz sanirim ayrica bazi zamanlarda yolda kimlik kontrolu yapildi.ayrica bazen karakola gittigimde hakkimda bir arama olup olmadigini soruyorum kimligi alip kontrol ediyorlar herhangi birsey yok diyorlar,ama ben biraz pinpirikliyim,dava acildiysa savcilikta ifade vermedigim icin ifadem alinmasi icin yakalama emri cikarilabilirmi?kisin turkiye ye dondugum zaman karakola tekrar gidip gbt me baktiracagim yine birsey cikmazsa bu dava olayiyla(ki dava acilip acilmadiginida bilmiyorum)rahatliyabilirmiyim artik benimle ilgisi olmadigini dusunerek
- - - Updated - - -
En yakın karakola gidip gbt sorgulaması yaptırmanızı önerebilirim.
soru*eski nufus cuzdanindaki seri nonun farkli olmasi bir problem teskil edermitc kimlik no ile degilde diger bilgilerle anna adi nufus a kayitli yer cilt no gibi bilgilerle de kontrol yaptirabilecegim bir yer varmidir
Benimde buna bir sorum olacak.Hakkımda taahhüdü ihlalden 3 ay hapis çıkmış.Ama uyapta böyle bir dava gözükmüyor.Neden olabilir?
Uyapta görünmeyen davalar tc numarasının dava açılışında bildirilmeyişinden kaynaklıdır genellikle.
Eski nüfus cüzdanı seri nosu farklı olması bir şey değiştirmez. Gbt de bir şey çıkmıyorsa temizsinizdir.
yanitiniz icin tesekkurler.gbt de birsey cikmazsa problem yok ama dava acilip acilmadigini davanin devam etme durumunun(14 sene onceki olay) olup olmadigi veya benim ifademe basvurulmasi gerektigini nereden ogrenebilirim.ifadem icin gerekliyse yakalam karari cikarilabilirmi yada diger taniklarin ifadeleri yeterli sayilip benim adresim o zaman belli olmadigindan ifademe gerek yoktur diye dusunulmus olunabilirmi
son olarak taraflar kendi aralarinda anlasirlarsa alacak verecek konusunda anlasma yaptik diye dava dusermi
Ya kardeşim 14 sene olmuş bir şey çıkmamış bundan sonra da çıkmaz zaman aşımı denilen bir şey var. Alacak verecek işlerine karakol savcılık bakmaz o iş öyle kapanmıştır üstelik siz tanıkmışsınız size ne diye yakalama çıksın hele 14 yıl sonra. GBT nizde bir sıkıntı yoksa kurcalamanın da bir manası yok.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Uyapta görünmeyen davalar tc numarasının dava açılışında bildirilmeyişinden kaynaklıdır genellikle.
Eski nüfus cüzdanı seri nosu farklı olması bir şey değiştirmez. Gbt de bir şey çıkmıyorsa temizsinizdir.
Yakalanmam çıkmış.2 gecede bir polisler geliyor eve.Ama uyapta gözükmüyor dava...Ne dava ne cezaya ait bir şey yok.Sadece icra dairesindeki borç var...