Aidatımızı Geri Alalım Derken!...
Merhabalar, içinden çıkılmaz bir aidat iade davam var.Kısaca anlatmaya çalışayım.2008 temmuzunda öğretmenlikte branş değişikliği nedeniyle üyeliğim yönetmeliğe göre düştüğünden2008 aralığında İlksan'a ödenmiş 54 aylık aidatımı geri istemiştim.İlksan ise kendi çıkarmış olduğu yönetmeliğin ilgili maddesine istinaden "Branş değiştirdiğiniz tarihte aidat iadesi için 60 ay aidat ödenmiş olması gerekir" diyerek isteğimi reddetmişti.Danıştayca bu madde iptal edince İlksan 31/12/2008den sonra üyelikten ayrılanlar 36 ay aidat ödeme koşuluyla aidatlarını iade alabilirler şeklinde yeni bir madde koymuş.Sonra sözünü ettiğim maddeyi ilksan, "2010şubatından itibaren üyelikten ayrılanlar için aidatlar süresine bakılmaksızın istenilmesi halinde iade edilir şeklinde" değiştirmiş.Sonradan fark ettiğim bu yönetmelik değişikliklerine istinaden 2012 aralık ayı sonunda İlksandan aidatlarımı bir kez daha istedim.Çünkü hem kanunen aidatlarımı isteme sürem olan 5 yıl 2013 yılı temmuzunda dolacaktı hem de yönetmelikteki değişikliklerin mevcut hukuki durumumu lehime değiştirdiğini düşündüm.İlksan bu dilekçeme de önceki red cevabının aynısını verdi.Ben ise bu son isteğime verilen red cevabından sonra kanuni süresi içinde idare mahkemesinde davamı açtım.Fakat mahkeme tek hakimle kararını vermiş ve 2008 aralığındaki ilk dilekçemi baz alarak süreden davamı reddetmiş.İdareye yeni bir dilekçe yazarak geçmiş olan dava açma süresi ihya edilemez demiş.Bu arada İlksan 2009 ocak ayındaki cevabını bana tebliğ ettirme tarihini mahkemeye sunamamış ama mahkeme İdarenin cevap verme süresi her halükarda altı ayı geçemez demiş.Şimdi Bölge idare mahkemesine 30 günlük temyiz sürem var onun da yarısı geçti zaten.Şimdi ne olacak?sizce ne yapmalıyım?Sürenin dikkate alınmadığı emsal kararlar var mıdır?