-
Köpek Saldırısı
İyi günler. Bu sabah alman kurdu köpegim ile çarşı içerisinde bir bankta otururken köpeğim 5-6 yaşlarında bir çocuğa havladı. köpek bank demirine zincirli ve elimle zinciri kısaltmış durumdaydım. köpek sadece bir adım atıp havladı. Herhangi bir temas ya da yaralama yok. çocuğun yaklaşık 2 metre uzağında kaldı. Çocuğun yakınlarından birisi benim ve köpeğin resimlerini çekerek şikayetçi olacağını belirtti. Çekilen resimlerde de köpeğin zincirli olduğu görülür diye umuyorum. Bu durumda bir dava açılırsa ne gibi sonuçlar doğurabilir? Ayrıca izinsiz resim çekilerek delil olarak kullanılabilir mi? Bu yasal mıdır? İlginiz için şimdiden teşekkürler.
-
Cevap: Köpek Saldırısı
Bir kimsenin bu şekilde korkmasına sebep olmak da suçtur yine böyle bir şeye uğrayan kimsenin resim çekmesi için izin alması gerekmez. Cezai sorumluluk bir yana tazminat sorumluluğu da peşinden gelecektir.
-
İlginiz için çok teşekkür ederim Engin Bey. Dava açılması durumunda yaklaşık olarak ceza ya da tazmin tutarı hakkında bir fikriniz ya da bunun bir örneği var mıdır?
-
Örneği çok ancak cezanın ya da tazminatın kesin bir miktarı yok.
-
aynı şey kedi için de geçerli olur mu? Ben kedilerden korkarım, komşum ise bu durumu bilmesine rağmen dışarıya çıkarken kedisini apartmanın içine salıyor. Kedi ise devamlı merdivenlerde karşıma çıkıyor. Birçok kez korktuğumu söylememe rağmen bir şey yapmaz saldırmaz diyip umursamıyor. Dava açma hakkım var mı?
-
Geçerli tabi de dava açıp tarihe geçebilirsiniz :)