Boşanma sürerken evlilik iptali - Eşyalarını evde istemiyorum.
Boşanma davası açmak üzereyim. Avukatlarla konuştum ama herkez farklı konuşuyor. Kafam karıştı. Sizlere birkaç sorum olacak. Sabrınız için şimdiden teşekkür ederim.:)
36 yaşındayım. 8 aydır evliyim. Ben muhendisim, evli oldugum bayan, uzman dr. Evlenmeden bir süre önce uzman oldu. Evlendikten sonra eş durumu tayini için başvurduk. 1 ay sonra -benim 2 sene sigortam olmadığı için- reddedildi. Anneme ait evde sadece 2 ay beraber kaldık. Annem babam kendi evlerinde, bizle kalmıyor.
Eş durumu tayini reddedilince, bayan değişti. Kavga çıkarmaya başladı. Birbirimize girdik. Evliğimizin 2. ayında tayini doğuya benle 28 saat mesafede bir ile çıktı. Gittikten sonra “o. çocugu, pezev..., git boşanma davası aç, daha dava açmadın mı” benzeri mesajlar attı. ayrıca beni arayıp birisiyle beraber oldugunu söyledi. Ben bir akrabam yanımda “sesini kaydettiğimi” söyleyerek bu tel. konuşmasını kaydetmiştim. Geçen ay savcılığa, hakaretten dolayı suç duyurusunda bulundum. Polis gerekli tespitleri yaptı ve hakaretten dolayı, bayan 6 ay benden uzaklaştırma cezası aldı.
Soru 1. Hakaret mesajları tek başına boşanma için yeterli midir?
Soru 2. Başkasıyla beraber oldugunu söylediği, ses kaydını şu an inkar ediyor. Ben şaka yaptım diyor. “İsmini verdiğim kişi 70 yaşında bir adam, komik olma” diyor. Bu durumda ses kaydı delil olarak kullanılabir mi?
Soru 3. Aynı evde sadece 2 ay kaldık. Kavgalarımıza şahit olan yok. Boşanmak için şahit şart mı?
soru 4. Benim olurum olmadan tayin isteyip başka bir ile gitmesi evi terk sayılır mı? Burada pratisyen olarak çalışabilir, orada uzman dr. Evi terk etmesinin boşanma davasına etkisi var mıdır? Beni yanına da çağırmamıştı.
Soru 5. Bulaşıcı bir hastalık taşıyıcısı oldugunu (hepatit b) evlendikten sonra söyledi. Bu hastalık evlilik öncesi testlerinde çıkmadı. Testi yapan merkezdeki doktor bunun tarama testi oldugu ve hatalı sonuçlar olabilecegini söyledi. Boşanma davası mı, evliliğin iptali davası mı açmalıyım? Boşanma davası sürerken evliliğin iptali davası açılabilir mi?
Soru 6. Hiç cinsel birlikteliğimiz olmadı. Kendsinde miyom (cinsel yolda kanama yapabilen yara) ve hepatit oldugunu bahane ederek ilişkiden kaçtı. Miyomu tedavi ettirmek için hiçbir şey yapmadı. Cinsel ilişkiden bu sebeple kaçması boşanma davası sebebi olur mu? Cinsellikten kaçtığını nasıl ispat edebilirim?
Soru 7. Evlenmeden önce ikimiz de çalışmıyorduk. Ama bankada paralarımız vardı. Evlendikten sonra, son paramı eve tadilat ve nikah için harcarken, bayan kendi parasıyla, benim olurum olmadan araba aldı. Bayan ve ben çalışmadığımız için hiç paramız kalmamıştı. Daha sonra ben iş ararken, kendisi yüksek ücret aldığı halde 1 kuruş para yardımı yapmadı. Bu durumun boşanmaya etkisi varmıdır? (Arabadan maddi bir talebim yok.)
Sotu 8. Evlendikten sonra arabasının anahtar ve ruhsatını alıp gitti. Arabayı burda bıraktı ve 8 aydır evin önünde. Sonra öğrendim ki anahtar, ruhsat bir arkadaşındaymış. Bu yaptığının boşanmaya etkisi varmıdır?
Soru 9. Evlenmeden önce yurt dışında çalışma teklifleri almıştım ama ispat edemem. Evleneneceğim için reddetmiştim. Artık evliyim, büro açıp çalışırım diyordum. Ama param kalmadığı için büro açamadım, şu an iş arıyorum ama bulamıyorum. Beni soktuğu bu durum için tazminat talep edebilir miyim?
Soru 10. Evli olduğum için çevrede saygı görecegimi ve bayan, dr oldugu icin ayrıca saygı görecegimi dolayısıyla iş çevremin artacağını düşünmüştüm. Örneğin, büro açarsam onun çevresi (arkadaşları, akrabaları, hastaları) sayesinde daha fazla proje gelebilir, inşşat yaparsam rahat satabilirdim yada bir işte çalışmak istersem bayanın da çevresi sayesinde daha iyi ve kolayca iş bulabilirdim. Boşanmayla birlikte bu durum gelir kaybı sayılırmı? Fakirleşme olarak kabul edilebilir mi? Tazminata konu olabilir mi?
Soru 11. Bayan giderken eşyalarını benim kaldıgım evde bıraktı. Bayanın eşyalarını evde istemiyorum. Kendisi başka ilde ve 6 ay uzaklaştırma cezası halen sürüyor. Kendisi ise eşyalarını almak istemiyor. Boşanma davası açtıktan sonra onun eşyalarını,evde istemiyorum. Bu eşyaları evden nasıl çıkartabilirim? Bunun için ne yapmalıyım?
Soru 12. Bayanın, bu ay sonunda -yer değiştirme- tayini için başvuracağını ve aile bütünlüğünün bozulmaması için benim yanıma tayin istediğini öğrendim. Ben önümüzde ki bir kaç gün için de davayı açacağım. Bayanın tayin istemesi hile olmaz mı? Buraya gelmemesi için ne yapabilirim?
Cevap: Boşanma sürerken evlilik iptali - Eşyalarını evde istemiyorum.
1)Boşanmada sizin lehinize etkileri olacaktır
2)Mahkemede sunarsınız
3)Her zaman şahit aranmıyor
4)Görev nedeniyle gittiği için o şekilde değerlendirilmeyebilir
5)Bu doğru mu değil mi bilmiyoruz
6)Kabul etmezse ispatı zor
7)Kendiniz paranızı o işlere harcamayı seçtiyseniz buna kimse bir şey diyemez.Karşı tarafta kendi parasıyla kendine araba almış bunda anormal bir durum yok.Bu konular iki kişinin baştan konuşup karar vereceği konulardır(paramızı birleştirip beraber hareket edelim veya herkesin ki kendine veya bazı şeyleri ben üstleneyim sen keyfine bak vs. gibi)
8)Sanmam
9)Edilebilir ama çok bir şey çıkar mı bilinmez
10)Olamaz ve ayrıca bu tarz şeyleri dile getirirseniz mahkeme önünde bayandan menfaat sağlama düşünceniz olduğu gibi bir algı oluşabilir.
11)Ailesiyle veya bir yakınıyla iletişime geçmek makul bir seçenek
12)Niye hile olsun, kalkmış gelmek istiyor sizin bunu bir hile olarak değerlendirmeniz onu hile yapmaz.uzaklaştırma bittiği an ortak konuta dönebilir.
Görüyorum ki her boşanan insan gibi kendinizi %100 haklı görmektesiniz.Ancak şunları aklınızdan çıkarmayın ki boşanma davalarına bayanlar 3-0 önde başlar ve ekseriyetle boşanma davalarının kazananı olmaz.İki tarafta kaybeder, ama daha çok ama daha az.Buna benzer konuları buradan okumanız ve imkanınız varsa bir avukatla davanızı takip etmenizi tavsiye ederim.Kolay gelsin.
Sorularınıza tek tek yanıt vermektense genel olarak şunu söyleyebilirim. Burada ne kadar cok birşeyler okursanız o kadar cok kafanız karışır. Güvenebilieceğiniz bir avukattan profesyonel hizmet almaya başlarsanız eminin meslektaşımız sizin tüm sorularınıza ayrıntılı ve açıklayıcı cevaplar verecek, sizi yönlendirecektir. Boşanma davaları sancıldır ancak unutmayın ki ilk boşanan siz değilsiniz ve son da olmayacaksınız. Evliliğin iptali sürecini bir hukukçu olarak tavsiye etmem zira tablo itibariyle çok uygun görünmüyor. Boşanma davası daha mantıklı ve izlenmesi gereken bir yok kanımca.
Merhabalar..
Babam psikolojik rahatsızlıkları ileri derecede olan bir bayan ile evlilik yaptı yaklaşık 3 sene evvel. Evlenirken bu durumu bilmiyordu. Şu an babam boşanmak istiyor. Geçen yıl bayanın psikiyatristi evliliğin iptalimi isteyebilirsin demişti babama fakat kendisi karısını yarı yolda burakmak istemedi, ancak hanımefendi şuan tedaviye cevap vermiyor ve iyileşebilme ihtimali de yok gibi.
Bu bayan ile babamın evliliğinin iptal olması için neler gerekebilir?
Evlilik iptal olduğunda evlendikten sonra babamın aldığı eşyalar üzerinde hak talep edebilir mi?
Tazminat talep edebilir mi?
Şimdiden teşekkürler.