-
Sahte Avukat
Merhaba sayın meslektaşlarım;
bir iki gün kadar önce cep telefonuma gelen bir mesajdan ve devamından bahsetmek istiyorum.Avukat olduğunu iddia eden biri,baroya verdiğim staj yeri ilanı üzerine benimle irtibata geçtiğini ve çalışmak istediğini ifade etti.Tüm konuşmanın cep telefonu uygulaması üzerinden yani sanal ortamda olması,benim kendisini tanımamam,ve hatta tüm çalışmaları Google docs üzerinden yaparak sürdürebileceğimizi ifade etti kendisi.İsmini araştırdım ve ne baroya kayıtlı görünüyor ne de ismine benzer bir isimle karşılaştım.Merak ettiğim bu ve bunun gibi durumlarda ne yapmalıyız? Avukatlık mesleğinin saygınlığı bu şekilde görmezden gelinebilir,hor kullanılabilir mi?
-
Cevap: Sahte Avukat
Sayın meslektaşım, konuyu hem Baroya hem de savcılığa aktarmakta yarar var. Fakat bir şeye dikkat etmekte yarar var. O da belki de kişi stajerdir veya yeni başlamıştır. Bu yüzden sorgulamada gözükmüyor da olabilir.
-
Sayın meslektaşım,kendisi 2005 yılı Marmara Hukuk mezunu olduğunu iddia eden ve görüntü olarak 30lu yaşlarında görünen bir beyefendi.Henüz bir şey yapmadım fakat en azından Baro'ya bilgi vermeyi düşünüyorum dediğiniz gibi.
-
Staj için büroya gelip gerekli evrakları vermeyecek mi ...
-
Evet siz de haklısınız ben de düşünemedim bunu.Yani defalarca sorgulattım yok öyle bir isim.Fakat hala bir şey de yapmış değilim