Sebepsiz yere komşum beni karakola şikayet etti.
Merhabalar,
Yeğenim balkonda çekirdek yemiş. Alt kattaki komşumuzun balkon mermerinin üzerine 4 veya 5 tane düşmüş. Zile basıp balkona çağırdı bizi. Neden döküyorsunuz diye. Bizde ne olmuş 4, 5 tane çekirdek dökülmüşse. Çocuktur dedik. Sonra karakola gidip babamla beni ölümle tehdit ettiler diye şikayette bulunmuş. Polis memuru gelerek karakolda ifade vermemiz gerektiğini söyledi. İfademizi olduğu gibi polis memuruna anlattık. Şimdi ise Asliye mahkemesinden duruşmamız olduğunu öğrendik. Bu durumdan çok rahatsız olduk. Nasıl bir yol izlememiz gerekiyor. Şimdiden yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Cevap: Sebepsiz yere komşum beni karakola şikayet etti.
Bu konuyla ilgili olarak kafam çok karışık gerçekten. Konu ile ilgili olarak yardım edecek biri varsa çok sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler.
Bu savcıları anlamak mümkün değil. Önüne gelen her şikayete dava açıyorlar, doğru düzgün soruşturma hiç yok. Sorumluluk benden gitsin mahkeme halletsin mantığı var hep. Sizin olayınıza gelirsek, muhakkak şahit göstermişlerdir, şahit veya şahitler de evet onayladıysa işiniz zor. Tek yapabileceğiniz kendiniz lehine tanıklık edebilecek şahitler bulmak. Bu tür davalarda genellikle her iki tarafa da ceza çıkmaktadır. Bence barışın şikayetini geri alsın. Hafifletici sebep olur.
Demek ki sebepsiz yere bir şikayet koymuş :) . İzleyeceğiniz yol,komşunuzla bir şekilde anlaşmak ,öpüşüp barışmak, bir şekilde şikayetinden ,davasından vazgeçirmek olacaktır. Olmuyorsa artık mahkeme sürecine hazırlık yapınız.
özür dileseydiniz, suçunuzu kabul ederek olayı çözerdiniz.
adam sizi çağırıp durumu gösterdiğine göre zaten rahatsız olmuş ki sizi çağırmış.
sizin için önemsiz olan, başkası için önemli olabilir. hatalısınız ve üste çıkmışsınız. yanlış bir tutum
Sizlere çok teşekkür ediyorum.Söylemediğim bir söz için neden komşumla anlaşayım ki. Emin olun ki öyle bir durum yok ve şahit olanlarda benim söylediğimden fazla bir şey diyemezler olmadığından dolayı. Sokakta pek sevilen kişilerde değil şahit bulduklarına da sanmıyor. Bilgi almak için polis karakolunu aradım. Memur beye durumu anlattım. Bizi şikayet etmişler diye. Hiç detay bir şey sormadan dava açılır sizi mahkemeye çağırırlar dedi. O zaman vay halimize tipimizi beyenmeyenler hemen şikayet etsinler. Baksanıza Sayın Freelander2 ve Sayın bartelmi diaz bile daha duruşma olmadan, şahitleri dinlemeden karar vermiş. Suçlu bulmuş bizi. Eğer hukuk ta böyle işliyorsa vay halimize desenize. Sayın alexander1972 bulunduğumuz durumu gayet güzel bir şekilde izah etmiş. Cevap veren her kese çok teşekkürler.