Adreste oturmayan kişi adına eve gelen icra için ne yapmalıyız?
Merhaba
Konuyu mümkün olduğunca özetlemeye çalışacağım. Ailemin oturduğu adrese onlar seyahatteyken hiç tanımadığımız birinin ismine bir gsm şirketinden ödeme uyarısı gönderilmiş ocak ayında. Burayı yazlık olarak kullandıkları için posta kutularında yeni görmüşler. Aynı zamanda bu hafta icradan iki kişi gelmiş kapıya. Bu adreste böyle biri yok deyince gitmişler.
Bu daire 1995ten beri bizim (ikametgahları oturdukları diğer evde, bu ev boş görünüyor) ve o isimde birini tanımıyoruz. Tebligatın da neye göre bu adrese gönderildiğini anlayamadık. (hiç tanımadığımız biri bizim evimizde oturuyor gibi ikametgahını buraya mı aldırdı? GSM firmaları abone kaydı yaparken kişi ismine ait fatura istiyor, bu da mümkün değil)
Şimdi benim endişem ailem evde yokken icranın gelip kapıyı açtırıp hiç tanımazdığımız birinin borcunu haciz yoluyla bizim eşyalarımızla tahsil etmeye kalkması.
Ayrıca diğer evlerine de geçen ay yine hiç tanımadıkları biri adına mahkeme celbi gelmiş. Annem eve geldiğinde ihbarı görüp muhtara gitmiş. Teslim alıp okuyunca başka biri adına olduğunu farketmiş, muhtara geri bırakmış.(15 kişiyi silahla tehdit etme suçundan) Bu kişinin ikametgahı bizim evimizde görünüyormuş. Muhtara sorduklarında bu iş 2008den beri bizden çıktı demiş ama ben daha birkaç ay önce ikametgahımı değiştirdim, yine de işlemin son basamağı muhtardı. Kendisini sorumlu tutacaklar diye iş bizden çıktı mı diyor anlayamadım.
Bu durumla ilgili ne yapabiliriz? Konuyla ilgisi olmayan kişiler olarak mağdur duruma düşmek istemiyoruz. Herkes kafadan attığı bir adrese ikametgah aldırabiliyor mu? Bunu nasıl engelleriz?
Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İyi günler dilerim.
Cevap: Adreste oturmayan kişi adına eve gelen icra için ne yapmalıyız?
Tahminim borçlunun mernis adresi sizin oturduğunuz ev gözüküyor. Acaba daha önce evde siz yokken kapınızda ptt'den bir haber kağıdı yapıştırılıp muhtara tebligat bırakılma durumu olmuş mu ? Eğer olduysa adamın mernis adresi sizin ev adresi. Bu durumda haciz için gelinebilir, siz yokken çilingirle de açılabilir. En güzeli bulunduğunuz ilçenin kaymakamlığının nüfus müdürlüğünden borçlu adına kayıt varsa düzeltirmeniz.
Cevap: Adreste oturmayan kişi adına eve gelen icra için ne yapmalıyız?
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Tahminim borçlunun mernis adresi sizin oturduğunuz ev gözüküyor. Acaba daha önce evde siz yokken kapınızda ptt'den bir haber kağıdı yapıştırılıp muhtara tebligat bırakılma durumu olmuş mu ? Eğer olduysa adamın mernis adresi sizin ev adresi. Bu durumda haciz için gelinebilir, siz yokken çilingirle de açılabilir. En güzeli bulunduğunuz ilçenin kaymakamlığının nüfus müdürlüğünden borçlu adına kayıt varsa düzeltirmeniz.
Barış bey hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. O zaman pazartesi hemen nüfus müdürlüğüne gidip bu işlemi yapalım.
Diğer evle ilgili mahkeme celbi de sorun olur mu? Antalyadan Gaziantepteki evi de kontrol ettirebiliyorsak onu da gitmişken hallederiz ama bilirsiniz devlet kurumlarında işler yapılmamaya çalışılır