İşhakkımı fesih etme hakkımı kullanarak tazminaatımı ve alacaklarımı alabilrmiyim.
Merhaba çalıştığım işyerinde bir yıldır maşlaarımız düzensiz ödeniyor
2013 mayıs ayına yani bu güne gelindiğinde ocak ayından hala alacaklıyız
İşveren Bankaya yatırdığı maaş gerçeği göstermediği için bize maaş sonrası kalan parayı elden veriyor bu yüzden 4 maaş şu anda işverenden alacaklıyız.
ayrıca 6 yıldır burada çalışıyorum. işaktimi fesih ederek mahkemeye gittiğimde içerideki maaşımı ve tazminatımı alabilirmiyim bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler..
Cevap: İşhakkımı fesih etme hakkımı kullanarak tazminaatımı ve alacaklarımı alabilrmiyim.
Gerçek ücretinizi ıspatlayabilirseniz, elbette alabilirsiniz.
Cevap: İşhakkımı fesih etme hakkımı kullanarak tazminaatımı ve alacaklarımı alabilrmiyim.
İşverenler bu yola çoğu zaman başvurmaktadır. İş yargılamasında yapılan iş ile alınan ücret arasındaki orantısızlık çoğu zaman dikkate alınır ve hüküm kurulurken buna dikkat edilir.
Merhaba,
2 yıldır özel bir eğitim kurumunda öğretmenlik yapıyorum. İşverenimle 2 yıl sözleşme yaparken yanında bir de 12,000 TL lik bir senet imzalattılar. Fakat sözleşmede senetle ilgili bir madde yok. Şimdi ise işten ayrılmayı düşünüyorum fakat işverenim bu seneti yürürlüğe koyacağından endişeleniyorum. Senet için benim kendimi savunabileceğim bir durum alabilir mi? Bu konuda bana yardımcı olur musunuz
İşvereniniz o senet için, "Ben ona borç para vermiştim, yanımda çalıştıkça ödeyecekti" gibi iddialarda bulunmasını engelleyecek bir şey var mı?