Yurtdisinda okulum ,dil egitimi veremiyor .
Oncelikle merhaba , Ben 4 ay kadar once yurtdisina dil egitimi amaciyla bir lisenin son sinifinda derslere basladim lakin Okul bana onceden verdigi sozleri tutmadi dil konusunda hic yardimci olmadilar , bilakis bir de istemezsem bana kapiyi gosterdiler , ne yapacagimi bilmiyorum okul bana bahsettiklerinin ustunde bi dil agirligina sahip hazirliksa cok verimsiz yardimima ise kimse yanasmiyor dedigim gibi 'begenmiyorsan don ulkene' diyorlar, suanda okadar cok masraf Ettim ki acaba turkiyeye donup dava acarsam Benim bunca harcamami iade etme ye mecbur birakilirlarmi ucak biletim konaklama ve Okul ucretim hepsi bir Yana zamanim gitti ya o da helal olsun.yardimci olursaniz cok memnun olurum cok caresizim burada danisabilecegim kimsem yok.
Cevap: Yurtdisinda okulum ,dil egitimi veremiyor .
Yurt dışındaki bir okulu böyle subjektif şeylerle(dil konusunda yardımcı olunmadı, benle alakadar olunmadı vs.) gelip başka ülkeden açılacak bir dava ile orada kendi kişisel harcamalarınızı ödemeye mecbur bırakılması söz konusu değil.Yurt dışında okumanın oradaki insanların tavırlarının alışık olmayanlar için zor gelmesi normal bir durum.Ancak hukuki bir durum değil.Ancak şöyle bir durum var ise, sizin aranızda yaptığınız yazılı bir anlaşmaya kanıtlı bir şekilde aykırı hareket edilmişse(mesela adamların tahsis ettiği yerde kalacaktınız ama kalamadınız, bu durumunda yazılı delilleri belgeleri mevcut) o zaman ilgili ülkenin hukukuna başvurup sonuç almanız söz konusu olur.Kolay gelsin.