Kiracım depozitoyu geri almıyor
merhabalar, sizi rahatsız etmek istemezdim böyle bir konuyla. ama yeni ev sahibi olduğum için fazla bilgim yok.
6 ay önce kiracımla 1 yıllık sözleşme yaptık, kiracım her ay 20şer gün gecikmeyle kirasını ödedi ve sonra kendi isteğiyle evden çıkmak istediğini söyledi. 1 ay içinde yeni ev bulup çıktılar.
1000 ytl depozito vermişlerdi.
ben gerekli kesintileri yaptım ve kendileriyle konuştum kabul etmediler
bana dava açacaklarını icraya başvuracaklarını söylediler
nisan ayında eksik 50 ytl borçları vardı
sözleşme ayın 8indeydi fakat evden 15inde çıktılar, ben de yeni kiracıyı ayın 23ünde buldum. bu yüzden 8i ile 23ü arası 15 günlük kira parası olarak 250 ytl kestim
ödemedikleri 60 ytl elektrik-doğalgaz faturası vardı, onları kestim
evde parkeleri yeni yaptırdığım halde parkeler çok aşırı derecede çizilmiş, kontrata göre kiracı evden çıkarken evi boyatıp öyle çıkacaktı çünkü ben onlara yeni boya yaptırıp evi teslim etmiştim. banyo ve mutfak fayansları yeni yaptırmıştım, 8 adet fayans kırılmış, bu giderler içinde 50 ytl kestim (aslında az bile kestim)
kira gecikmelerinden dolayı %10dan hesaplayıp 100 ytl kestim.
kiracımla konuştum kalan 500 depozitoyu bankaya ödeyeceimi bildirdim, isme havale yapacağım için adres ve vergi kimlik nosu gerekliydi, kendilerini arayıp istedim ama vermediler. depozitoyu istemediklerini ve bana dava açacaklarını söylediler.
ben depozitoyu ödemek ve elimden çıkarmak istiyorum, bu durumda ne yapabilirim?
bana dava açarlarsa evdeki hasarları kanıtlamam için yapmam gereken şeyler nedir? çünkü eve yeni kiracı aldım, biz yapmadık diyebilirler. bu durumda nasıl ispatlayacağım. kira ödemelerindeki gecikmelerden dolayıo kestiğim 100 ytl doğru mudur?
Yardımcı olursanız sevinirim.