İşten Çıkan veya Çıkartılan Sigortasız İşçilerin SGK Şikayet Hakkı.
Merhaba Hukiki.net Sakinleri,
Bu soruyu benimle birlikte 4 kişi olarak soruyoruz ve cevaba göre hareket edeceğiz. Aynı konu hakkında forumda başka konularda var ancak 3 şikayet olarak göremediğim için konuyu açmak zorunda kaldım. Gelelim Konuya ;
4.müz de farklı giriş tarihleriyle aynı şirkette çalıştık. 2. arkadaş yani ben işten çıkalı 6-7 ay gibi bir süre oldu ve bir diğer arkadaşta yarın işten ayrılacak. Diğer arkadaşımızı çıkarmak için ellerinden geleni yapıyorlar. ( Yaşayan bilir . Yıldırma Politikası) ve hiçbirimizin sigortası 1 gün bile yatırılmadı. Şikayet etmeyi düşünüyoruz . Elimizde her türlü kanıt mevcut suanda kamera kayıtları ıslak imzamızın bulunduğu faturalar servis formları vs vs ... Bu konuda nasıl bir yol izleyebiliriz ve ortalama ne kadar ceza alacaktır bu şirket? Birde en yüksek cezayı almaları için ne yapabiliriz. Cevap veren yardımcı olan olmayan herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
NOT: Amacımız kin beslemek yada birilerinin cezasını sağlamak değildi ilk başlarda ama konuşmalarımız işe yaramadı ve çıkartılmaya çalışan arkadaş 1 yıllık evli 2 ay sonra çocuğu doğacak ALLAH kısmet ederse. Bu yapılanların haksızlık olduğunu düşündüğümüz için geçte olsa hakkımızı aramaya karar verdik!!!
Ben ve Diğer Arkadaş Çıkalı 7 ay Oldu. ( Çalışma Süresi 3 Ay)
2. Arkadaş Yarın Çıkıyor. ( Çalışma Süresi 3 Ay)
3. Arkadaş En Kısa Sürede Çıkartılacak. ( Çalışma Süresi 5 Ay)
Cevap: İşten Çıkan veya Çıkartılan Sigortasız İşçilerin SGK Şikayet Hakkı.
Bildiğim kadarı ile her ay için asgari ücretin iki katı...
Cevap: İşten Çıkan veya Çıkartılan Sigortasız İşçilerin SGK Şikayet Hakkı.
Yani 11 Ay x 2 x Asgari Ücret.