Yazılı sözleşme olmadığı halde işten çıkarılmam
Merhaba arkadaşlar;
Ben 27.09.2011 yılında x bir akaryakıt şirketinde işe başladım, çalışmaya başladıktan 2 ay sonra (01.12.2013) sigortam yapıldı. İşe başlarken sözlü veya yazılı bir görüşmemiz oluşmadı yönetimle hemen işe başladım pompa görevlisi olarak. Şimdi patronum beni bir müşteriye kredi kartını nakide çevirdiğim için beni işten çıkartmak istiyorlar. Müdürümün bana dediği şeyde suçunu itiraf eden bir savunma yaz ve imzala ver gerekeni yapalım diyor. Şimdi beni çıkartırken sebepleri görevi kötüye kullanmak olacak sanırım. Şirket tarafından kendim çıkmam için baskı yapılıyor ama hiçbir şeye imza atmıyorum.
Şirketle yapmış olduğum bir sözleşme yok bunu kendi adıma lehimde kullanabilir miyim ?
Şirket beni haklı nedenlerle çıkartabilir mi ?
Çıkarıldığım takdirde İhbar ve Kıdem tazminatı alabilir miyim ?
Yasal olarak haklarım nelerdir ?
Yazılı sözleşme olmadığı halde işten çıkarılmam
Merhaba arkadaşlar;
Ben 27.09.2011 yılında x bir akaryakıt şirketinde işe başladım, çalışmaya başladıktan 2 ay sonra (01.12.2013) sigortam yapıldı. İşe başlarken sözlü veya yazılı bir görüşmemiz oluşmadı yönetimle hemen işe başladım pompa görevlisi olarak. Şimdi patronum beni bir müşteriye kredi kartını nakide çevirdiğim için beni işten çıkartmak istiyorlar. Müdürümün bana dediği şeyde suçunu itiraf eden bir savunma yaz ve imzala ver gerekeni yapalım diyor. Şimdi beni çıkartırken sebepleri görevi kötüye kullanmak olacak sanırım. Şirket tarafından kendim çıkmam için baskı yapılıyor ama hiçbir şeye imza atmıyorum.(21.05.2013) tarihinden itibaren çıkarılmak istiyorum ve işe gitmiyorum gelme dedikleri için.
Şirketle yapmış olduğum bir sözleşme yok bunu kendi adıma lehimde kullanabilir miyim ?
Şirket beni haklı nedenlerle çıkartabilir mi ?
Çıkarıldığım takdirde İhbar ve Kıdem tazminatı alabilir miyim ?
Yasal olarak haklarım nelerdir ?