Mükellef olmak hakkında sorular
Mükellef olmak hakkında sorular
ben alım satım yapıcam...icradan...
1-vergi dairesi yakalarsa cezası araç başı 5000-10.000 diyorlar?bu ne kadar doğru?cezası daire başı araç başı nedir cezası?
2-mükellef olursam fatur vs. kullanmak istemiyorum...sözlü beyanla ödeyebilir miyim?fatura kesmeden noter satışıyla kasko değeri üzeriden gelir vergimi ödeyebilir miyim?
3-ticarilerde %18 miş....ben %18 kazanamayacağım ki %18 vergi vereyim ne kadar doğru?
4-ben icradan araç alıyorum...%1 kdv sini ve %18 sini ödüyorum zaten...mükellef olmama gerek var mı?
sorularımı tek tek yanıtlarsanız sevinirim.
Cevap: Mükellef olmak hakkında sorular
1 - Araç alım satımından yaptığınız karınızına düşen verginin üstüne 1 katı kadar vergi cezası gelecektir artı bir de gecikme faizi. Gelir vergisi beyan etmediğiniz için.
2 - Hayır.
3 - İcraya ödediğiniz KDV ile satarken ödediğiniz %18 KDV'nin farkını V.D. ödeyeceksiniz.
4 - Ticari olarak araç alım satımı yapıyorsanız mükellef olmanız gerekiyor.
mükellef olursam fatura vs. kullanmak istemiyorum...sözlü beyanla ödeyebilir miyim?fatura kesmeden noter satışıyla kasko değeri üzeriden gelir vergimi ödeyebilir miyim?
Olur yanınıza bi adet ekmek ve mushaf götürmelisiniz sözlü beyanda bulunduktan sonra ekmek musaf çarpsın diye yemin edersiniz şaka şaka muhasebecinizle konuşmalısınız bunları.
ben noter satışıyla ve dilekçeyle başvursam mükellef olduktan sonra...
şu şu kasko değerli aracı sattım....gelir vergisinin hesaplanarak ve diğer vergileri anlık olarak yatırmak istiyorum...
gereğinin yapılmasını...
muhasebeci ile uğraşmak istemiyorum.
anlık yatırmak kurtulmak istiyorum.
mümkün müdür?
bilen yok mu?
vergi dairesinden anlamayan biri olabileceğini söyledi...kimi olamaz dedi...
Siz bu dusunceler ve bakis acisiyla bu islere girmeyin. Sonucu sizin icin epey agir olur. Sorulariniz verginin mantigiyla tamamen ayri. buda vergi sistemini hic bilmediginiz izlenimi doguruyor. Arac alim satim isi, isin icine vergi boyutu girince kar birakmiyor. Bu nedenle bu isi yapanlar farkli yollar uygulayarak vergilerini dusuruyor. Tabiki anlamissinizdirki bu yollar usule uygun yollar degil
ben anlık olarak gelir vergimi yatıramaz mıyım? mümkün değil mi?