Boşanma davasında yargılamanın yenilenmesi
Herkese merhaba bir boşanma davasında yargılamanın yenilenmesi için çalışıyordum. Boşanma davasında hükme esas alınan olay bir darp ve diş kırılması olayıydı. TCK 86/3 maddesine göre diş kırılmasının failinin ceza alması gerekiyormuş. Bunun için bir ihbar ile savcılık soruşturması başlattık. Savcılık sonunda bu diş kırılması ile ilgili benim hakkımda herhangi bir delil olmadığına ilişkin bir tespit yaptı ve takipsizlik kararı verdi. Bu karar ile diş kırılması olayının hiç var olmadığı ve benim de o olayla bir ilgim olmadığı ortaya çıktı. Bu takipsizlik kararı ile yargılamanın yenilenmesi davası açılabilir mi acaba, sayın hukukçu üyelerimizin değerli düşüncelerini alabilirmiyim.
Saygılarımla
Cevap: Boşanma davasında yargılamanın yenilenmesi
Alıntı:
erhanartan1 rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba bir boşanma davasında yargılamanın yenilenmesi için çalışıyordum. Boşanma davasında hükme esas alınan olay bir darp ve diş kırılması olayıydı. TCK 86/3 maddesine göre diş kırılmasının failinin ceza alması gerekiyormuş. Bunun için bir ihbar ile savcılık soruşturması başlattık. Savcılık sonunda bu diş kırılması ile ilgili benim hakkımda herhangi bir delil olmadığına ilişkin bir tespit yaptı ve takipsizlik kararı verdi. Bu karar ile diş kırılması olayının hiç var olmadığı ve benim de o olayla bir ilgim olmadığı ortaya çıktı. Bu takipsizlik kararı ile yargılamanın yenilenmesi davası açılabilir mi acaba, sayın hukukçu üyelerimizin değerli düşüncelerini alabilirmiyim.
Saygılarımla
Diş kırılması olayının olmadığı doktor raporu ile sabit mi?
Sayın İsmail32 üyemiz, Diş kırılması ile ilgili bir doktor raporu yok, savcılık eşimi adli tıpa sevk etmedi. bildiğim kadarıyla eşimin herhangi bir dişi de kırık değil.
Şu an iftiradan şikayetçi olabilirsiniz ve muhtemelen diş kırığı için doktor raporu istenecektir eğer gerçekten böyle bir kırık yoksa HSYK dahil yolunuz açık olsa gerek. Eğer kırık varsa ve ifadede inandırıcı ise plak tersinede dönebilir
Teşekkür ederim ismail bey; iftira atıldığına dair suç duyurusu yaptım ama savcılık eşimi yine adli tıbba sevketmedi ve takipsizlik kararı verdi. Soruşturma yapmamakta direniyor bütün savcılar.
Hangi gerekçe ile takipsizlik verilmiş