-
Uyap yanlış kayıt
merhabalar hakkımda bır fuhus davasından fuhus yaptıgım ıcın tck 227 son maddesı kararı cıktı.yanı psıkolojık terapıye tabı tutulacagım.ama uyap kaydına gırdıgımde adımın karsısında karar mahkumıyet,kesınlesmedı yazıyor.gerekcelı kararı daha yenı aldım.elımdekı kararda mahkumıyet falan yok sadece psıkolojık terapıye tabı tutulması yazıyor.uyaptakı bu yanlıslık basıma ıs acar mı sızce tesekkurler ıyı calısmalar.
-
Cevap: Uyap yanlış kayıt
Merhaba, ordaki mahkumiyet ibaresi, davanın hakkınızda bir yaptırım uygulanacağı şekilde sona erdiğini, kesinleşmedi ibaresi ise henüz cezanın yerel savcılık tarafından veya eğer temyiz edilerek yargıtay'a gönderildiyse, henüz onanmadığını belirten metinler olarak yazıyor. Başınıza herhangi bir iş açmaz. Şöyle örnekleyim, ceza da verse, para cezası da verse, cezayı ertelese de, denetim de verse, terapi de alsanız veya hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına dahi karar verse, uyap'tan baktığınızda davanın yanında mahkumiyet yazıyor. Bu sadece uyap web sayfasıyla alakalı bi durum.
-
Allah razı olsun nezamandır bunu dusunuyorum.rahatlattınız.pekı bu terapı uygulamasının ısleyısı hakkında bır bılgınız varmı.ne mahkeme kalemı nede denetımlı serbestlık bız bunu ılk defa goruyoruz dedıler
-
Denetimli serbestlik bürosunun bununla ilk kez karşılaşıyor olması şaşırtıcı. Genel olarak karşılaştığım terapi cezalarında, denetimli serbestlik bürosuna yönlendirilirsin ve onlarda seni, bölgedeki adalet Bakanlığı'na bağlı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi adı verilen bir yere yönlendirir. Orda bir psikolog veya sosyolog tarafından, sana ayın belli bir gününde terapi verilir ve terapi süresinde her ayın o gününde oraya gider ve terapini görürsün. Yarın öbür gün, terapiye gitmemişsin diye kapına dayanmasınlar. Vaktin olduğu bir gün, denetimli serbestlik bürosuna tekrar giderek, mahkemeden bu nedenle böyle bir ceza aldım. Normalde beni, adalet Bakanlığı'na bağlı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezlerinden birine göndermeniz ve orda bir psikologdan veya sosyologdan terapi görmem gerekiyor v.s demeye çalış. Belki hatırlarlar. Türkiye'de pek uygulanmıyor bunlar. O nedenle bilmeyenler çıkabiliyor.
-
pekı bu olay ıstanbulda gerceklestı ve davayı beyoglu cumhurıyet savcılıgı actı dava beyoglu aslıye ceza mahkemesımde goruldu.ben terapı ıcın ıstanbul denetımlı serbestlıge mı basvuracagım yoksa adresım olan ıkamet ettıgım bursa subesıne mı. Ve bu durum sabıka kaydında cıkarmı acaba.tesekkurler.
-
bilgisi olan cevaplayabilecek biri yok mu çok önemli benim için?