Dalga geçilen ismimle ilgili
Merhaba,
benim adımı babamın babası koymuş, bizim kökenimizde (özbek dilinde) vekilharç kadın=saray yöneten kadın demek ama son zamanlarda dizilerde, internette ve akabinde de sokakta heryerde karşımıza çıkıyor, dalga geçiliyor, onca yıldan sonra adımdan rahatsız oluyorum, eşim adımı evde ve toplumda zikretmekten utanır oldu... kimi dinde yalancı demek diyor, kimi başka türlü dalga geçiyor... eşim adımı değiştirmemi isiyor, ben adımı değiştirmek istemiyorum zira adımı dedem koymuş ve dedemin bende çok emeği var, dedem ölmüş olsa bile onu orada incitmek istemiyorum, benim isteğim tv dizilerine ve ismimi dalga, aşağılama konusu yapan kişi ve kişilere tazminat davası açıp en azından dizilerde devam edegelenliğini önlemek isitiyorum.. ne yapmalıyım, yapabilme şansım nedir..
teşekkürler
keziban
Cevap: dalga geçilen ismimle ilgili
"..tv dizilerine ve ismimi dalga, aşağılama konusu yapan kişi ve kişilere tazminat davası açıp en azından dizilerde devam edegelenliğini önlemek isitiyorum.."Demişsiniz. TV dizilerinde doğrudan sizi hedef alan bir durum yok sanırım. Yani sizi tanıyarak,sizin isminiz olduğunu bilerek bunu yapıyorlarsa o zaman haklı olma durumunuz olabilirdi.Ancak yok ise sırf sizin isminiz diye sizin o kelime üzerinde bir hak talep etseniz bile kabul görebileceğini düşünmüyorum.
Cevap: Dalga geçilen ismimle ilgili
Dizilere veya yapımcılara dava açma olsasılığınız husumet nedeniyle yok; ancak belki isminizi değiştirmek yerine nüfusta 2. bir isim ekleme ve günlük hayatta bu ismi kullanma yoluna gidebilirsiniz. Bunun dışında hukuki bir çözüm görünmemektedir.