Feragat edilen davadaki şahit dinlenilebilir mi?
Karşılıklı açılan boşanma davasında taraflardan biri açtığı davadan feragat ederse, karşı taraf feragat edilen davada gösterilen şahidin dinlenmesinde ısrar edebilirimi.
Yani A, B ye karşı B de A karşı dava açmış. B davasından feraget etmek istiyor. B nin açtığı davada A, C yi sahit olarak göstermiş. B davasından feragat ederse, A hala C nin şahit olarak dinlenmesini istiyebilir mi?
Selamlar
Cevap: Feragat edilen davadaki şahit dinlenilebilir mi?
Tanık olarak göstermişse kendi davasında dinletebilir. Feragat tek taraflı bir işlem olduğundan karşı yanın kabul etmeme tanık dinletme yolu ile sürdürme talebi kaale alınmaz kanaatimce.
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Tanık olarak göstermişse kendi davasında dinletebilir. Feragat tek taraflı bir işlem olduğundan karşı yanın kabul etmeme tanık dinletme yolu ile sürdürme talebi kaale alınmaz kanaatimce.
Aynı konuyu bir kaç kişiye daha danıştım herkes sizin gibi düşünüyor. Ama ilginç bir şekilde hakim feraget etsen bile şahidi dinleyecem diye israr ediyor.
Benim 3.5 yıldır sürmekte olan boşanma davam var. Davayı karşı taraf açtı. Ben de iki yıl once - biraz da - dolduruşa gelerek karşı dava açtım. Benim açtığım davada karşı taraf yurdışında yaşayan birini şahit gösterdi. 1.5 yıldır ifadesi gelmedi bu kişinin. Biz davayı sonuçlandırmak için kendi açtığımız davadan feraget edelım dedik. Hakim farketmez ben karar için şahidin ifadesini bekleyeceğim diyor.
Dava Ankara 7. aile mahkemesinde görülmekte. Hakime hanım son duruşmada dosyayı yargıtay ikinci hukuk dairesine götürdüğünü, orada feraget edilen dava bile olsa, şahidin dinlememesinin otomatik bozma olacağı söylenmiş. Böyle bir şey nasıl olabilir?
Hakime hanımı keklemişler gibime geliyor :DD
Feragat (vazgeçme) kesin hükmün sonuçlarını doğurur diye biliyorum
Buda yeni bir direnme şekli olsa gerek :DD
- - - Updated - - -
Tanığı dinleyip feragat edilen davayı kabul mü edecekmiş? Sayın hakimlerin Cemil'leri kollaması yok mu nerede kadın hakları, adalet, eşitlik Aile bakanımız uyuyor mu? :)
Alıntı:
Av.Engin Oğuz rumuzlu üyeden alıntı
Zarife hanımı keklemişler gibime geliyor :DD
Tam olarak keklenen kim açıkcası pek emin değilim. Zaten bu ilk olay değil. Şapkadan sürekli yeni tavşanlar çıkıyor. Dakka bir, gol bir misali hakimin 3 bin 600 TL aylık kazancı olan birinin lehine tedbir nafakasına hükmetmesiyle başladı, seri halde devam ediyor. Nerde nasıl bitecek Allah kerim.
Davayı gereksiz yere uzatıp tedbiren nafaka ödemenizi uzattığı için diğer davada verilmiş bir kararda yoksa sayın hakimeden zararınızı talep mi edeceksiniz?
Alıntı:
ismail32 rumuzlu üyeden alıntı
Davayı gereksiz yere uzatıp tedbiren nafaka ödemenizi uzattığı için diğer davada verilmiş bir kararda yoksa sayın hakimeden zararınızı talep mi edeceksiniz?
Ben hakimi HSYK ya şikayet etmek istiyorum ama avukat pek isteksiz
Yani hakimin mantığına gore gidersek davanın taraflardan biri ölene kadar - Allah gecinden versin -- devam etmesi gerekiyor. Buyurun TC hukukuna....
Zaten anladığım kadarıyla davaların önemli bir kısmı böyle bitiyor. Taraflardan biri ölünce ortada doğal olarak dava kalmıyor.