Tsk'dan İstİfa eden subay-astsubaylarin alacaklari tazmİnati varmi?
Geçen sene eylül ayında 10 yıllık zorunlu hizmetimi doldurup istifa ettim 10 yıl astsubay olarak çalıştım fakat hala anlamadığım bir konu var Tsk bana bir tazminat ödemiyor mu ?
uzmanlar veya sözleşmeli subay astsubaylar istifa edince tazminat alıyor biz alamıyormuyuz?
Cevap: Tsk'dan İstİfa eden subay-astsubaylarin alacaklari tazmİnati varmi?
yönetmeliğe bakmalısın dostum ama 9 yılllık olanlar alamıyor 10 yıl olanlar cüzi mıkta alabılıyo galıba oyak varsa
Ben de ordudan ayrıldım. Siz OYAK tan nemalı paranızı alırsınız.Ayrıca emekli sandığı çıkış paranızı verecektir.İsteğe bağlı olarak da sandıkta biriken paranızı alabilirsiniz ama bu parayı alırsanız hizmet süreniz sıfırlanır.Bir daha çalışmaya başladığınızda baştan prim ödemek zorunda kalırsınız.Bu parayı çekmezseniz ,bunun üzerinden devam edecektir.Başka da alınacak para yoktur devletten
iyi günler meteora81
ben 2005 mezunu 10. yılda istifaya hazırlanan muvazzaf subayım.
size birkaç sorum olacak.
1.istifanızı tam olarak ne zaman verdiniz.10.yıl dolmadan temmuz ağustos civarı verebiliyormuyuz.
2.oyak,köb ve emekli sandığı paramızı nasıl alıyoruz.
3.istifa işlemleri ne kadar zaman alıyor.istifa dilekçesi verdikten sonra mesaiye gelmemiz gerekiyormu?
teşekkür ederim
Oyak 10 seneye bakar. On sene dolmadan ayrilirsaniz sadece odediginiz parayi alirsiniz. OYAK'tan alacaginiz para 10 sene doldugu icin nemali paraniz
KOBF birikim miktarinizi zaten her senenin sonunda size bildiriyor. OYAK'in internet sitesinden bunu gorebilirsiniz.
Emekli Sandigindaki paranizi almayin. Bastan prim odemek zorunda kalirsiniz.
Istifa ettikten sonra silahinizi, kimliginizi geri aliyorlar.
Ilisik kesilene kadar gitmek zorundasiniz. Birliginizdekiler anlayis gosterirse ne ala.