Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararı hakkında...
Herkese merhabalar;
Arkadaşlar durumu kısaca özetlemek isterim.
Yabancı dil eğitimi veren bir kuruma ücreti kredi kartı ödemesi şeklinde yaparak bir adet kur satın aldım. Eğitimin ilk günü eğitimden memnun kalmayıp eğitimi iptal ettirme kararı aldım ve yetkli kişi " 2 gün katılın değişecektir" dedi. Bunun üzerine 2 gün eğitime katıldım, memnuniyetsizliğim devam etmesi üzerine kursu iptal edip paramı istedim.
Derslere katıldığım için paramı geri vermiyorlar. Bende Tüketici Hakem Heyetine başvuruda bulundum. Beni haklı gördüler ve lehime karara bağladılar. Ancak dökümanda şikayet konusu bölümünde kursa hiç gitmedimi belirten bir ifade var. Aslında bu yanlış ve ben böyle bir beyanda bulunmadım. Kursa 2 gün gittim. Yoklamalara imza attım. Sonuç itibariyle kanunlarımız içerisinde ürün yada hizmetten memnun kalınmaz ise ödemiş olduğumuz meblanın tarafımıza iade edebileceğini biliyorum.
Elimdeki kararla Dil kursuna gittim ve paramı iade etmelerini istedim. Bu parayı ödemeyeceklerini ifade ettiler. Tüketici Hakem Heyeti beni haklı buldu ( Zaten Haklıyım )
Dil Kursu bağlayıcı olarak derse katılmış olmamı, sözleşmelerinde derse katılmış olmakla para iadesinin mümkün olmayacağını belirten bir madde olduğunu bildirdiler.
Eğitime katılmadan buna nasıl karar verebilirim? Bu haksız bir şart değil mi?
Sonuç itibariyle bu parayı almam gerekiyor ve kime gitmeliyim elimde bir karar var. İncelemek isteyen arkadaşlarım olursa kararı buraya ekleyebilirim.
Teşekkürler, selamlar.
Cevap: Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Kararı hakkında...
Sana mahkeme yolu gözüküyor,
Üstadım, hakem heyeti kararı yetmiyor mu yani?
Karara rağmen ödemeyiz demişler, bir üst mevkiye karar ile başvurman gerek,
Hakem heyeti kararında geri ödemenin yapılması ve bu karara itiraz için belli bir süre verir 15 gün, bu süre içinde ödemeyi yaptığınız kurs, hakem heyetinin kararına itiraz edip tüketici mahkemesine gitmez ise icra yolu ile paranızı alabilirsiniz.Sizin tekrar tüketici mahkemesine gitmenize gerek yok.
Alıntı:
Burak_ rumuzlu üyeden alıntı
Hakem heyeti kararında geri ödemenin yapılması ve bu karara itiraz için belli bir süre verir 15 gün, bu süre içinde ödemeyi yaptığınız kurs, hakem heyetinin kararına itiraz edip tüketici mahkemesine gitmez ise icra yolu ile paranızı alabilirsiniz.Sizin tekrar tüketici mahkemesine gitmenize gerek yok.
Teşekkür ederim, kafama takılan tek nokta şu, hakem heyetinin kararında şikayet tarafında kursa hiç gitmedi gibi bir ibare var ve bu yanlış, sıkıntı olur mu?
Çünkü kursa gittim 2. gün iptal ettirdim. Bu şekilde belirtilmemiş.
Hayır olmaz zaten kurs eğer karara itiraz edip mahkemeye giderse bunu öne sürecek, fakat buda haklı olduğunuz gerçeğini değiştirmeyecek siz karşı tarafı bekleyip ona göre hareket edin.
Alıntı:
Burak_ rumuzlu üyeden alıntı
Hayır olmaz zaten kurs eğer karara itiraz edip mahkemeye giderse bunu öne sürecek, fakat buda haklı olduğunuz gerçeğini değiştirmeyecek siz karşı tarafı bekleyip ona göre hareket edin.
Teşekkür ederim.