Ev sahibim ve evimle olan sorunlarım
Merhaba. 1 ay önce kiraladığım evimden, bazı rahatsızlıklarımdan dolayı çıkmak istiyorum ama nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum. Kiraladığım zaman 'bir kira bedeli depozito, elektrik su için ayrıca 200 tl ve 11 adet seneti ev sahibime verdim. Tabi ki kira sözleşmesi de yaptık ve bunları da ekledik.'
Ev yeni badana yapılmıştı kapılar felan yeni boyanmış ve kapılar nedenini anlayamadığım bi sebepten şişmiş. Onları onaracaklardı ama 1 aydır daha yaklaşmadılar kapılarım kapanmıyor...
Eve taşındıktan 2 gün sonra ev sahibim geldi, 'pencerelere sineklik taktırıverin çok sinek oluyor' dedi, evde 8 pencere var ve sinekliğin tanesi 20 lira. Tabi ki taktırmadım.
Mutfakta aspiratör yok, 'boru taktırın dolaplar eskimesin' dedi.
Daha 1 Hafta olmuşken 'binayı ilaçlatıcaz daire başı 25 tl' dedi, parayı verdim ama henüz ilaçlama yapılmadı ve ev gerçekten büyük böcek ve karınca kaynıyor.
Ev çok rutubetli herşey ıslanıyor ve rutubet kokuyor.
Her hafta bir daire apartmanı yıkıyormuş, merdivenleri ve bahçeyi felan. Ev sahibim bana bunu taşındıktan 15 gün sonra söyledi. Ben 1. katta oturuyorum ve ev sahibim bana 4. kattan başlayarak merdivenleri yıkamam gerektiğini söyledi. 'Kullanmadığım bana ait olmayan bir yeri yıkamayacağımı söyledim ama öyle olmaz apartmanın kuralları var' dedi. Sürekli bana masraf çıkarıyor.
Evime gelen gidene karışıyor, misafirlerim oluyor bazen ama 'evi 3 kişi kullanamazsınız yok kaç kişi yaşıyorsunuz' diyor ve sürekli bizi izliyor.
Son olarak 2 gün önce ev arkadaşım ben müsait olmadığım için gidip kirayı verdi ama kira karşılığı olan seneti bulamadığını, sonra vereceğini, bulduğu zaman getireceğini söyleyerek 2 gündür oyalıyor.
Anlattığım gibi ev sahibimden ve evinden memnun değilim ama hem senetlerim hem de depozitom var, evden çıkmak istiyorum. Ne yapmalıyım?
Cevap: ev sahibim ve evimle olan sorunlarım
Evden çıkacağım de, bakalım ne diyecek ona göre sende hareket edersin,
Kiranızı düzenli ödeyin (öderken senedinizi alın),yasal aidatınızı verin..
evi yıpratmayın..
başka bir sorumluluğunuz yok..
merdivenleri evsahibi kendisi silsin..
arkadaşlar, senetleri ev sahibim kaybetmiş bulamıyo şu anda. bugün gelip yeniden senet yapalım kaybettim dedi. yeniden senet yapmayacağımı artık birbirimizi tanıdığımızı söyledim. ama yeniden konuşuruz dedi bilmiyorum ne yapmalıyım. senetlerim kayıpmış.
Alıntı:
gulsahcadi rumuzlu üyeden alıntı
arkadaşlar, senetleri ev sahibim kaybetmiş bulamıyo şu anda. bugün gelip yeniden senet yapalım kaybettim dedi. yeniden senet yapmayacağımı artık birbirimizi tanıdığımızı söyledim. ama yeniden konuşuruz dedi bilmiyorum ne yapmalıyım. senetlerim kayıpmış.
Yuh nasıl kayıp etmişse artık, hemen savcılığıa gidin suç duyurusunda bulunun,
Senetler kayıpsa ticaret mahkemesinden zayii kararı alıp size vermesini aksi halde tüm senetleri ödemiş sayılacağınızı ifade edebilirsiniz. Ev kullanışa elverişli değilse Sulh hukuk mahkemesinden keşif yolu ile tespit için dava açmalısınız.