Denetimli Serbestlik Yasasından Yararlanma Hakkında
Merhabalar,
2006 yılında bir kavgaya karışmıştım. Olayda iki kişide yaralanma olduğu için ikisinden de ayrı ayrı 3.000 TL olmak üzere iki adet ceza aldım fakat daha önce herhangi bir suçum olmadığı için 5 yıl süreyle infaz edilmişti ancak bu karar 2008 yılında verildi..
Daha sonra 2010 yılında başka bir yaralama olayından yine 3.000 TL ceza aldım ve bunun kararı 2011 yılında verildi.
Bu olaydaki cezamı ödedim ancak daha önce infaz verilmiş olan cezalarım da gündeme geldi ve ben denetimli serbestlik yasasından yararlanmak için takside böldürdüğüm bu cezaları ödemedim ve hapis cezasına çevrildi. Bugünlerde yakalanma emrim çıkacaktır.
Adliyede sorduğumda bir kaç gün yatar çıkarsın dediler ama benim öğrenmek istediğim ceza evine girmeden adliyeye veya başka bir merciye dilekçe veya başka bir başvuru yoluyla denetimli serbestlik yasasından faydalanabilir miyim?
Yani ceza evine girmemek suretiyle denetimli serbestlikten faydalanılabilir mi?
Teşekkürler.
Cevap: Denetimli Serbestlik Yasasından Yararlanma Hakkında
Merhaba,
Anladığım kadarıyla almış olduğun bu 3000 TL tutarındaki 3 ayrı ceza, her biri 5'er aylık olmak üzere toplamda 15 ay hapis cezası olmak üzere çevrildi. Para cezasına çevirmeseydi de, direkt olarak hapis cezası verseydi daha avantajlıydın. 15 ay için 10 ay yatardın. Ancak para cezası hapise döndüğü için şimdi direkt olarak 15 ay yatman gerekecek.
Ancak denetimli serbestlik yasasından faydalanmak istediğine göre, cezaevine hiç girmeden veya girdiğin günün ertesi günü öğleden sonra tahliye olabilirsin. En son 4. yargı paketiyle 6411 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda değişiklik yapılmasına dair kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte cezasının bitimine son 18 ay kalanlar cezaevlerine girmeden veya girdikleri günün akşamı bulundukları yerin İnfaz hakimligine bu kanundan faydalanmak istediklerini belirten bir dilekçe yazarak ertesi gün serbest kalıyorlar. Yani teslim olmaya karar verdiğinde, cezanın 18 aydan az olduğunu ve denetimli serbestlik yasasından faydalanmak istediğini belirtir şekilde bir dilekçe yazarak adliyedeki infaz hakimliğine git ve durumunu anlatıp dilekçeni ver. Yanına pijamanı terliğini ve diş fırçanıda al. En kötü ihtimalle o gün için cezaevine gönderilirsin ve cezaevinden aynı akşam infaz hakimliğine bir denetimli serbestlik yasasından faydalanma talep dilekçesi daha yazarsın. Cezan 18 aydan az olduğu için dilekçe verdiğin akşam bırakılırsın. Burası Türkiye. Normalde hiç girmemen lazım. Ancak hiç girmeyenleride, girdiği gün bırakılanlarıda veya girdiği akşam dilekçe yazıpta ertesi gün bırakılanlarıda çok gördüm. Ama hiçbiri 1 günden fazla yatmadı cezaevinde.
Alıntı:
Baris06 rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Anladığım kadarıyla almış olduğun bu 3000 TL tutarındaki 3 ayrı ceza, her biri 5'er aylık olmak üzere toplamda 15 ay hapis cezası olmak üzere çevrildi. Para cezasına çevirmeseydi de, direkt olarak hapis cezası verseydi daha avantajlıydın. 15 ay için 10 ay yatardın. Ancak para cezası hapise döndüğü için şimdi direkt olarak 15 ay yatman gerekecek.
Ancak denetimli serbestlik yasasından faydalanmak istediğine göre, cezaevine hiç girmeden veya girdiğin günün ertesi günü öğleden sonra tahliye olabilirsin. En son 4. yargı paketiyle 6411 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Kanunda değişiklik yapılmasına dair kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte cezasının bitimine son 18 ay kalanlar cezaevlerine girmeden veya girdikleri günün akşamı bulundukları yerin İnfaz hakimligine bu kanundan faydalanmak istediklerini belirten bir dilekçe yazarak ertesi gün serbest kalıyorlar. Yani teslim olmaya karar verdiğinde, cezanın 18 aydan az olduğunu ve denetimli serbestlik yasasından faydalanmak istediğini belirtir şekilde bir dilekçe yazarak adliyedeki infaz hakimliğine git ve durumunu anlatıp dilekçeni ver. Yanına pijamanı terliğini ve diş fırçanıda al. En kötü ihtimalle o gün için cezaevine gönderilirsin ve cezaevinden aynı akşam infaz hakimliğine bir denetimli serbestlik yasasından faydalanma talep dilekçesi daha yazarsın. Cezan 18 aydan az olduğu için dilekçe verdiğin akşam bırakılırsın. Burası Türkiye. Normalde hiç girmemen lazım. Ancak hiç girmeyenleride, girdiği gün bırakılanlarıda veya girdiği akşam dilekçe yazıpta ertesi gün bırakılanlarıda çok gördüm. Ama hiçbiri 1 günden fazla yatmadı cezaevinde.
Yanlış bilgi veriyorsunuz!!!Bu durumda 3 ay hapis yatar.Denetimli serbestlikten faydalanması için 1800 tl(3 aylık)ödeyip 7200 tl kaldığında sizin dediğiniz olur.Kısaca 12 ay denetimli serbestlikten faydalanacaktır bunuda şartı yukarıda izah ettiğim gibidir ertesi gün çıkacağım deyip 3 ay yatmakta hoş bir sürpriz olmayacaktır eminim!!!
Merhabalar Yeni konu açamadığım için size burdan bir soru sormak istiyorum
2009 yılında ''başkasına ait banka veya kredi kartını izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama'' sucu işlemiş bulunmaktayım 2011 yılında adıma dava acıldı ve dava surecınde kısının zararını karsıladım fakat hakim yınede 1 yıl 3 ay hapıs kararı verdı daha once yaralama sucum oldugu ıcın tecıl etmedı ve temyiz yolu acık dedı bende temyize gonderdım ve 1 hafta once temyiz kararı geldı yargıtay cezayı onamış oncelıkle sorum tekrar temyıze gonderebılırmıyım gonderırsem ne olur yada bu denetimli serbestlıkten yararlanabılırmıyım ne yapmam gerekıyor lutfen bılgınız varsa cevap verırmısınız simdiden teşekkür ediyorum..
Denetimli serbestlik 12 aydır 18 ay nereden çıktı çıktıysa lütfen belgelendirin.Teşekkürler..
Ben mi yanlış anladım? 2010 yılında işlenen suçun için verilen para cezası ödenmiş dolayısıyla ortadan kalkmış. Diğeri yani 2006 yılındaki iki eylem için üçer bin TL hapis cezaları var. Suç tarihi itibari ile ilamın hüküm kısmına bakılmalı ve önce hapis cezası verilip bu ceza para cezasına çevrilmişse kişinin müddetnamesi hesaplanırken 1/3 indirim uygulanmalı. Yaralamalarda direkt para cezası verilmez çünkü. Yine de her halükarda kişi denetimli serbestlik tedbirinden faydalanır ama cezaevine girip ertesi gün çıkmak iyimserlik. Savcılığın iş yüküne göre süre biraz uzayabilir çünkü hükümlünün süre belgesinin hazırlanması zaman alabiliyor.
Bir Arkadaşım 6 6.5 Yıl Yemiş Yaklaşık 5 Senesini Doldurmak Üzere,Mahkeme Onaylı 309. Madde Denetimli Serbestlikten yararlanma Şansı Nedir Normal Olarak Denetimli Serbestlikte Son 1 Yılı Kalan Denetimli Serbestlikten Yararlanabiliyordu 1.5 2 Yıl Kaldı,Acaba Bu Yeni Torba Yasasından Yararlanma Şansı Nedir ?
Denetimli Serbestlikten O Yasadan Yararlanma Gibi bir Durumum Varsa Şayet Nereye Dilekçe Yazmam Gerekir Ne Bir Dilekçe Örneği Varmı Teşekkürler.