Toplam 1 dosya bulunuyor
Ağır Ceza Mahkemesinde tanığım
Dosya 1325
Herkese iyi sabahlar
ekteki resimde görülen konuyla ilgili aklımı karıştıran bir kaç konu hakkında bana fikir verebilecek arkadaşlar varsa çok sevinirim
ilk olarak çağırıldığı davanın davacısı neden yazılı değil acaba ve bu mahkemeye gittiğim zaman salonda benimle birlikte yargı çalışanları dışında kim ya da kimler olacak anlayamadım. Konunun netlik kazanması açısından detaylı anlatamamı isteyen birisi olursa anlatabilirim bilgilendirmeniz için şimdiden teşekkür ederiyorum
Cevap: Ağır Ceza Mahkemesinde tanığım yardıma ihtiyacım var
Yargı çalışanları dışında birilerinin olması şart değil. Başka hiç kimse olmayabilir. Sanık tutuklu değilse gelmeyebilir. gelebilir de tabii. Ama muhtemelen sanık, sanığın avukatı, müşteki, varsa müştekinin avukatı, belki gazeteciler, izin verilirse izleyiciler olabilir. Siz de gitmezseniz hiç kimse de olmayablir.
Benim önerim bir şey kurmayı düşünmeyi bir kenara koyun. Çağırıldığınız gün için işlerinizi ayarlayın ve saatinde gidin. Orada size bildiğiniz veya bilmediğiniz bazı sorular sorulacak, bildiklerinize tam olarak doğru cevaplar verin; asla yorum katmayın. Bilmediğiniz soruları bilmiyorum deyin. Emin olmadıklarınızı cevaplarken emin olmadığınızı söyleyin. Oraya şahit olarak gitmekten dolayı maddi kaybınız olduysa bunu söyleyin, alma durumunuz olabilir.
Yazdıktan sonra okudum da; sanki çok biliyormuş gibi anlatmışım:)
Ama büyük oranda doğru olduğunu düşünüyorum yazdıklarımın.
Ceza davalarında davacı yazılmaz normaldir. Kamu adına yargılama yapıldığından kamudur taraf. Teknik bilgidir kafanı karıştırma ;) Rahat ol ifadeni ver bitsin gitsin.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Yargı çalışanları dışında birilerinin olması şart değil. Başka hiç kimse olmayabilir. Sanık tutuklu değilse gelmeyebilir. gelebilir de tabii. Ama muhtemelen sanık, sanığın avukatı, müşteki, varsa müştekinin avukatı, belki gazeteciler, izin verilirse izleyiciler olabilir. Siz de gitmezseniz hiç kimse de olmayablir.
Benim önerim bir şey kurmayı düşünmeyi bir kenara koyun. Çağırıldığınız gün için işlerinizi ayarlayın ve saatinde gidin. Orada size bildiğiniz veya bilmediğiniz bazı sorular sorulacak, bildiklerinize tam olarak doğru cevaplar verin; asla yorum katmayın. Bilmediğiniz soruları bilmiyorum deyin. Emin olmadıklarınızı cevaplarken emin olmadığınızı söyleyin. Oraya şahit olarak gitmekten dolayı maddi kaybınız olduysa bunu söyleyin, alma durumunuz olabilir.
Yazdıktan sonra okudum da; sanki çok biliyormuş gibi anlatmışım:)
Ama büyük oranda doğru olduğunu düşünüyorum yazdıklarımın.
Alıntı:
Av. Barış ÇİMENOĞLU rumuzlu üyeden alıntı
Ceza davalarında davacı yazılmaz normaldir. Kamu adına yargılama yapıldığından kamudur taraf. Teknik bilgidir kafanı karıştırma ;) Rahat ol ifadeni ver bitsin gitsin.
Bilgilendirmeniz için sizlere teşekkür ediyorum. Ama takdir edersiniz ki bu vb durumlar sürekli insan hayatında olan durumlar değil, bu yüzden insan ister istemez tedirgin oluyor. bana gelen evrakta zorla getirilme gibi bir uyarıda var bunuda anlayamadım neden ben zorla götürülebilirim ki ?
bu kişiler şu anda serbest zaten dükkanı işleten kişide aynı şekilde bende , aynı çevrenin insanlarıyız.
Yaklaşık 4/5 ay önce olan bir olay bu adı geçen şahıslar benim alışveriş için gittiğim markete hemen hemen benimle aynı zamanda geliyorlar birinin elinde döner bıçağı ağızda dolu küfür dükkanı işleten kişide onların bu tavrına silah çekerek karşılık veriyor silahı gören bu kişilerde geri çekiliyor olay kısaca bu şekilde polisler geliyor biz karakola gidiyoruz ben şahit oluyorum durum bu şekilde
Zorla getirme. Evet, korku verici. Haklısınız :)
Siz eğer çağırıldığınızda giderseniz bir sorun yok. Ancak çağırıldığınız halde gitmezseniz bir dahaki sefere polis sizi çağırır. Yine gitmezseniz bir dahaki sefere hakkınızda yakalama kararı çıkabilir ve görüldüğünüz yerde alınıp hakim kaşısına çıkartılırsınız.
Çağırıldığı halde gitmeyenler için konmuş bir kural ve emin olun ki gerekli.
İlk mesajımda anlattığım gibi adaletin yerini bulması için, ne biliyorsanız gördüğünüz şekliyle hiç yorum katmadan anlatmanız sizden bütün beklenen. Bunda da heyecanlanacak bir şey yok. Bir arkadaşınız "ne oldu" diye sorsa ona yorumlu anlatrsınız belki, burada bir kamera gibi gördüklerinizi anlatacaksınız. Hepsi bu.
9. Ağır iyidir. İyiki 3. Ağır cezaya düşmemişsin. 9. Ağırda Hasan Şatır başkan. Öyle bağırıp çağırması, ahkam kesmesi yok. Gayet güleryüzlü bir şekilde sorar. Efendi hakimlerdendir. 11. Ağır ceza mahkemesinde başkanlık yapmış tecrübeli bi hakim.
Alıntı:
senoleker rumuzlu üyeden alıntı
Zorla getirme. Evet, korku verici. Haklısınız :)
Siz eğer çağırıldığınızda giderseniz bir sorun yok. Ancak çağırıldığınız halde gitmezseniz bir dahaki sefere polis sizi çağırır. Yine gitmezseniz bir dahaki sefere hakkınızda yakalama kararı çıkabilir ve görüldüğünüz yerde alınıp hakim kaşısına çıkartılırsınız.
Çağırıldığı halde gitmeyenler için konmuş bir kural ve emin olun ki gerekli.
İlk mesajımda anlattığım gibi adaletin yerini bulması için, ne biliyorsanız gördüğünüz şekliyle hiç yorum katmadan anlatmanız sizden bütün beklenen. Bunda da heyecanlanacak bir şey yok. Bir arkadaşınız "ne oldu" diye sorsa ona yorumlu anlatrsınız belki, burada bir kamera gibi gördüklerinizi anlatacaksınız. Hepsi bu.
hocam aynen dediğiniz gibi anlatmaya çalıştım fakat hiç burada yazıldığı gibi rahat olabildiğiniz bir ortam değil bunu bugün mahkeme salonuna girip kürsüye çıkınca anladım.
Fakat farklı olduğu düşüncesine kapıldığım bir olayda belki ben yanılıyorum belki gerçekten yanılmıyorum ifadeniz ya da emniyetteki beyanınız neyse hakimin duymak istediği sadece onlar gibi bir düşünce içine girdim bugün. Soru soruldu cevabını vermek için cümleye başlamadan sus denildi özür diledim tekrar bir soru soruldu aynı şekilde hakim bey dedim sadece yine sus denildi ben hiçbirşey anlamadım açıkcası
Alıntı:
Baris06 rumuzlu üyeden alıntı
9. Ağır iyidir. İyiki 3. Ağır cezaya düşmemişsin. 9. Ağırda Hasan Şatır başkan. Öyle bağırıp çağırması, ahkam kesmesi yok. Gayet güleryüzlü bir şekilde sorar. Efendi hakimlerdendir. 11. Ağır ceza mahkemesinde başkanlık yapmış tecrübeli bi hakim.
Bugün mahkemedeydim ama hakimin adını bilmiyorum orta yaşlı bir erkek sağ yanında bir bayan hakim vardı bayan hakimden de çocuk azarı gibi azarda yedim 33 yaşındayım açıkcası zoruma da gitti soru soruluyor cevap vermeden sus deniliyor üstüne azarlanıyorum üzerinden 1 sene geçmiş ve mahkemesine olay gününden tam 1 sene sonra tanık sıfatıyla çıktığım duruşma da ilk böyle geçti mahkeme deneyimim yok ondan mı böyle oldu yoksa başka bir sebepten mi bilemiyorum