Tazminat davası açılırmu ne yapılması gerekir sonuç ne olur ?
7 Haziran 2012 tarihinde babamın rahatsızlanması üzerine yozgat yerköy devlet hastanesi acil bölümüne kaldırılmıştır.Burada yapılan müdahale sonucu kalp krizi geçirdiği anlaşılmış , yozgat il devlet hastanesi kardiyoloji bölümüne sevk edilmiştir.Nakli sırasında ambulansda bulunan sağlık memuru ambulansın içinde babamın yanında bulunması ve acil durumda müdahale göstermesi gerekirken,beyfendi şöförün yanına oturup muhabbet ederek babamı akrabamızla yalnız bırakmıştır.Yozgat'a girişte ambulansın içinde kalp krizi geçirmesi üzerine arkada bulunan akrabamız önde oturan sağlık memuruna ve şöföre sesini duyuramamıştır.Bu sırada sağlık memuru ambulansın içinde olmayıp ön koltukta şöförün yanında olması dolayısıyla,müdahele etmemiş ve akrabamız sesini duyurana kadar ambulans hastane önüne gelmiştir.Yaklaşık 15 dakika önce ambulans içerisinde müdahale edilmesi gereken babama müdahale edilmemesi sonucunda,Yozgat devlet hastanesi acil bölümünde yaklaşık 45 dakika şok tedavisi uygulanmış mosmor olan babamın kalbi cevap vermiş,fakat iç organları şok tedavisi sonrası, aşırı derecede zarar görmüş ve bu sebepten dolayı vefat etmiştir.Doktorun bana söylediği böyle hastaların doktor nezaretinde hastanın başında ambulansla gönderilmesi doğru olanıymış, fakat yerköy hastanesi hem doktorsuz göndermiş hemde sağlık memuru görevlendirmiş oda hastanın yanında bulunup ona nezaret etmemiş ve görevini yapmamıştır.Doktor ; eğer şok tedavisi ambulansta gerçekleşmiş olsaydı iç organları bu kadar zarar görmeyecekti belkide babam yaşamaya başımızda olmaya devam edecekti. Bu konu ile ilgili BİMER e başvurum sonucunda bana dönüş yapılmış ve aynen aşağıdaki gibi bir resmi belge tarafıma gönderilmiştir ;
Sunulan şikayet konusu dilekçenizle devlet hastanemizde yapılan araştırma sonucu,hastanemiz acil servisinde görevli sağlık memuru A.A. hakkında disiplin soruşturması başlatılmış,konu ile ilgili kusur ve hatasının olduğu kanaatine varılmıştır.Bu nedenle devlet memurları kanunun 125/A maddesi gereği ilgili kişiye uyarı cezası ile cezalandırılması uygun görülmüştür. (Baştabip imzalıdır.)
Bu konu üzerinden ne yapabilirim,tazminat davası açabilirmiyim,açarsam sonucu ne olur,ne gibi bi yol izlemem gerekir,ne yapacağımı bilmiyorum,ama bu konu üzerine elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum.Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Cevap: Tazmİnat davasi aÇilirmi ne yapilmasi gerekİr sonuÇ ne olur ? Acİl yardim...
Öncelikle başınız sağ olsun. Allah rahmet eylesin.
6098 sayılı Borçlar Kanunu 53-56. maddeleri okuyunuz.
Ancak önerim, profesyonel bir avukat desteği ile haklarınızı talep etmenizdir.
Cevap: Tazmİnat davasi aÇilirmi ne yapilmasi gerekİr sonuÇ ne olur ? Acİl yardim...
Alıntı:
A_AFACAN rumuzlu üyeden alıntı
[tazminat davası açabilirmiyim,
Tazminat davası açmayı düşünüyor iseniz 7 Haziran 2013 dava açmak için son gündür diye düşünüyorum. Bir avukatla irtibat kurmanızda yarar vardır.
Alıntı:
tolg rumuzlu üyeden alıntı
Tazminat davası açmayı düşünüyor iseniz 7 Haziran 2013 dava açmak için son gündür diye düşünüyorum. Bir avukatla irtibat kurmanızda yarar vardır.
6098 sayılı Kanun'da bir yıllık süre iki yıla çıkarılmış olup, ayrıca tazminat ceza kanunlarının daha uzun bir zamanaşımı öngördüğü cezayı gerektiren bir fiilden doğmuşsa, bu zamanaşımı uygulanacaktır.
Alıntı:
İsmail Arslan rumuzlu üyeden alıntı
6098 sayılı Kanun'da bir yıllık süre iki yıla çıkarılmış olup, ayrıca tazminat ceza kanunlarının daha uzun bir zamanaşımı öngördüğü cezayı gerektiren bir fiilden doğmuşsa, bu zamanaşımı uygulanacaktır.
Doğrudur. Uyarınız gerek konu sahibi üye gerekse benim için yararlı oldu.