Sitede bulunan yüzme havuzu yöneticiGenel Kurul kararıyla tüm maliklerin izni alınmadan iptal edilebilir mi.
Bulunduğum sitede böyle bir söylentiden bahsettiler. Aidatı yüksek buldukları için ya da dünya görüşlerinden dolayı mevcut havuzu istemeyenler oy çokluğu ile havuzu tamamen veya bir sezonluğuna kullanım dışı bırakabilir mi. Kat malikleri kanununu okudum ama böyle bir konu bulamadım.
Cevap: Sitede bulunan yüzme havuzu yöneticiGenel Kurul kararıyla tüm maliklerin izni alınmadan iptal edilebilir mi.
Kanaatimce, havuzların sitenin ortak yeri olması sebebiyle kullanıma kapatılması veyahut girişinin yasaklanması mümkün değil. Ancak eğer yönetim kurulu kararıyla havuz ve bakım masraflarının herkes tarafından ödenmesi şeklinde bir karar varsa ve bazıları ödeyip bazıları ödemiyorsa, icra yolu ile bunun tahsiline gidilmelidir. Fakat havuzun pasif hale getirilmesini isteyen belli bir çoğunluk var ise zaten yeterli para da toplanamayacağı için, havuzun yükünü 2-3 kişi de çekemeyeceği için sanırım mecburi sebeplerden ötürü havuzun kullanılamaz hale gelmesi mümkün
Cevap: Sitede bulunan yüzme havuzu yöneticiGenel Kurul kararıyla tüm maliklerin izni alınmadan iptal edilebilir mi.
Kimsenin aidat ödemediği yok ancak aksatanların sayısı ancak site sakinlerinin yarısı eder. Merak ettiğim yasal olarak salt çoğunluk ile bunu yapabilirler mi. 48 kişilik sitede 25 kişinin oyu havuzun kapatılması veya herhangi bir sezon kapatılması için yeterli midir. Ayrıca havuzun olmaması evlerin değerini en az %10-15 oranında azaltacaktır.
- - - Updated - - -
Kimsenin aidat ödemediği yok ancak aksatanların sayısı ancak site sakinlerinin yarısı eder. Merak ettiğim yasal olarak salt çoğunluk ile bunu yapabilirler mi. 48 kişilik sitede 25 kişinin oyu havuzun kapatılması veya herhangi bir sezon kapatılması için yeterli midir. Ayrıca havuzun olmaması evlerin değerini en az %10-15 oranında azaltacaktır.