Facebook üzerinden tehditle para isteme
5-6 aydır internet üzerinden konuştuğum kişi benden para istiyor ve vermezsem geçmişimi aileme söyleyeceğini akrabalarıma beni rezil edeceğini beni şehirde barındırmayacağını söylüyor ve tehdit ediyor.. her türlü mesaj telefon numarası elimde var bu kişinin ispatda edebilirim.. ailemin haberi olmadan bundan nasıl kurtulurum ve bu ne kadar zaman alır teşekkürler...
Cevap: Facebook üzerinden tehditle para isteme
Bu tehdit değil şantajdır emniyet müdürlüğüne (karakola değil) gasp büro amirliğine müracaat ediniz.
Güneş parlıyorken herkes parlayabilir fakat önemli olan fırtınadır. Ailenizin fırtınada dahi sizi tutacağını umuyorum. Böyle olması gerekir.
Tecavüze uğruyor, ifşasından korkuyor; annem babam...
Kandırılıyor, çıplak görüntüsü elde ediliyor, annem babam...
Telefon ya da e-mail ile +18 fotoğraf gönderiyor sevdiğini sandığına; ya da özel anlara dair mesaj, bununla sevdiğini sandığı tarafından santaja uğruyor; annem babam...
Kara suçun azmasına bu kültürde en büyük etken anne ve baba (akraba, eş dost) kaygısıdır ki, bu kültürün ayağında pranga olan budur, üretilmiş ilkel köhne anne baba eş dost ne der kültü...
Sadece anne baba korkusu mu? Bazen de üstlerinize iftira atılmayla şantaja uğruyorsunuz.
Banada geçen aylarda eski bir öğrencim facebookdan sürekli ilanı aşk edip durdu. Dikkat edin eski bir öğrencim diyorum yani üniversiteyi bitirmiş gitmiş. Benim yaşda aşırı büyük değil yüksek lisansı yeni bitirmişim. 1-3-5 derken en sonunda öğrencimle olmaz dedim, o da artık öğrencin değilim filan yazıp aklımı çelmeyi başardı.. Bir deişin doğrusu zaten benimde o zamana dek tek kıza elim değmemiş, evlenmeyi de çok istiyorum kızı da kendim gibi saftirik zannettim, ciddi niyetle telefondan görüşmeye başladık bir süre sonra baktım ki olmyacak vazgeçtiğimi söyledim ve sadece o ana kadar sadece telefondan görüşmüşüz başka hiçbir görüşmemiş de olmamış bir de sms-mesaj saçmalığı filan işte. Bu iş galiba olmayacak anlaşamıyoruz dediğim anda beni dekana taciz suçlamasıyla şikayet edeceğini söyledi, bu kadar büyük iftira atmaz herhalde diye düşündüm. Çok da dikkate almadım. Açmış birkaç kişiye telefon etmiş üzerime iftirayı hiç acımadan basmış.
Allah'tan 2 şey beni kurtardı durumdan:
1) beni tanıyanlar deyim yerindeyse ne mal olduğumu ve asla o tür birşey yapmayacğaımı biliyorlar
2) Biliyorlar bilmesine ya birisi üzeirnize iftira atınca elbette herkesin aklında "kız buna niye iftira atsın ki" diye hakkınızda şüphe oluşuyor ama allahtan ben bu kızla olan tüm görüşmelerimi ve smsleşmelerimi, maillerimi kayıt altına almıştım .
Bu sebeplerden olay fazla büyümedi ama o olay nedeniyle ben bile hemde erkek halimle çok tedirgin oldum ve hala öyleyim. Hey Allahım saf niyetle ne işe kalkıştık başımıza ne iş geldi diye düşünüyorum hala. Sonradan bulunduğu ilden geldi beni görmeye tabi ben haber alınca korkudan işyerine gitmedim, mazallah odada tek başımayken yakalarsa sonra üzerime ne iftira atacağı belli değil ( Böyle bir ihtimale karşı odama kamera koymayı düşündüm ama odada tek kişi değildim) neyse sonra bir şekilde yeni telefonumu bir daha bulup özür diledi. Ama anne-baba korkusu diyoruz da asıl korku iftiraya uğramak pislik 1 kez üstünüze sıçrarsa temizlemesi zor oluyor. Verilmiş sadakam varmış ne diyeyim..ALlahtanki o mesajları filan kaydetmişim. Gerçekten yalandan korkmam yılandan korktuğum kadar sözünün ne anlama geldiğini gördüm. ve o mesjaları kaydetmesem şimdi hukuken bile Allah bilir ne durumdaydım