Tazminet Ve Haklarla İlgili
İyi günler.21.09.2010 tarihinden bu yana bulundugum şirkette çalışmaktayım.Şirketimiz yaklaşık 2 ay önce bütün çalışanların haklarıyla birlikte satıldı (Şirketin ismi şuan için değişmedi).Şuan şirketin adres değişikliği yapma durumu söz konusu.Böyle bişey olduğunda ben çok zor durumda kalacağım.Avrupa yakası b.düzünde ikamet ediyorum adres değişikliği olursa anadolu yakası sabiha gökçen havalimanına gitmek zorunda kalacağım.Ben bu durumu kabul etmediğim taktirde işveren bütün haklarımı (tazminat,kıdem vs.) ödeyip çıkartabilirmi yoksa hiçbir hak ödemeden iş akdini fesh edebilirmi ? Ayrıca bu durumu kabul etmemi gerektiricek huhuki bi durum varmıdır.Misal şuanki maaşımdan daha fazlasını verdiği halde ben kabul etmezsem buna dayanarak tek taraflı fesh yapabilir mi ?
Cevap: Tazminet Ve Haklarla İlgili
Sayın forum sakinleri konu hakkında halen bilgilerinize ihtiyacım var..
iş sözleşmesinin devri söz konusu...
tüm haklarınızla yeni işverene bağlı olarak çalışacaksınız.. sözleşmenizde değişik adreslerde görevlendirilebileceğiniz yazıyorsa itiraz edemezsiniz... zira aynı il içinde bir görev değişikliği söz konusu...
iş koşullarında esaslı değişiklik olmadığı gibi parasal anlamda da zararınız yok bu anlamda haklı fesih söz konusu olmaz.
Alıntı:
Av.Fırat Kırımcı rumuzlu üyeden alıntı
iş sözleşmesinin devri söz konusu...
tüm haklarınızla yeni işverene bağlı olarak çalışacaksınız.. sözleşmenizde değişik adreslerde görevlendirilebileceğiniz yazıyorsa itiraz edemezsiniz... zira aynı il içinde bir görev değişikliği söz konusu...
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim.Evet eski şirketim çalışanların tüm haklarıyla devretti fakat eski şirketimle sözleşme yapalı 3 sene oldu hemen hemen.Bildiğim kadarıyla sözleşmeler maksimum 2 senelik oluyor.Bu durumda suan benim sözleşmem bitmiş durumda.Yeni şirketlede şu an itibariyle herhangi bir sözleşme imzalamış değilim.
- - - Updated - - -
Alıntı:
izmircozumhukuk rumuzlu üyeden alıntı
iş koşullarında esaslı değişiklik olmadığı gibi parasal anlamda da zararınız yok bu anlamda haklı fesih söz konusu olmaz.
Cevabınız için teşekkürler.Adres değişiklikleri iş koşullarında esaslı değişiklik olarak sayılmıyor mu ? Şuan evimle işim arası 17 km yeni yerleşkeye gitmem durumunda mesafe 100 km olucak hemen hemen.Ve benim sosyal hayatım neredeyle bitme noktasına gelicek.Parasal anlamda şuandan farklı olucak yanlız benim istediğim düzeyde olmayacak maalesef.